JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Dit artikel gaat over het centrale plein, Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere. Dit plein ligt in het midden van de Floriade. Twee onderdelen, de flat Flores en het kunstwerk Beehold zijn vanaf alle districten heel goed zichtbaar. Meer over Central Square leest u in dit artikel.

 

Ik bezocht eind mei en half juni de Floriade Expo 2022 in Almere. In een paar aparte artikelen vertel ik u wat u per district ziet op de Floriade Expo 2022 in Almere. De Floriade is een tuinbouwtentoonstelling die eens in de 10 jaar wordt gehouden. Dit artikel gaat over het centrale plein, Central Square. Dit plein ligt in het midden van de Floriade. Twee onderdelen, de flat Flores en het kunstwerk Beehold zijn vanaf alle districten heel goed zichtbaar.

 

Plattegrond van de Floriade Expo Almere in 2022

De plattegrond van de Floriade Expo 2022 in Almere

 

 

Central Square heeft geen aparte kleur op de plattegrond, maar maakt volgens de plattegrond deel uit van Urban District.

De nummering van Central Square komt overeen met de nummering in de rode blokjes op de plattegrond.

 

Central Square

Central Square is het centrale plein op de Floriade. Vanuit alle gebieden ziet u de flat Flores en het kunstwerk Beehold van Florentijn Hofman.

Flores (nr. 90 op de plattegrond)
Het Floresgebouw is vanaf alle kanten van de Floriade te herkennen. Het is een hoge flat waar nu de exposanten tijdelijk wonen maar als de Floriade in oktober 2022 is afgelopen wordt het omgebouwd tot 80 huurappartementen. Beneden zijn nu een restaurant. Het Floresgebouw is ontworpen door Klunder Architecten. Mooi is de beschildering met bloemen. Het weerspiegelt de bomen, planten planten- en bloemencollectie van Floriade. Voor het Floresgebouw liggen ijsjes. Ze liggen achter hekken. Reden? Kinderen kunnen als het opengesteld zou zijn op de ijsjes spelen. Er omheen staat een terras.

Flores op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Kunstpaviljoen M. (nr. 193 op de plattegrond)
Museum M is een rond gebouw met een cirkelvormig vlonderpad/loopbrug ervoor. Museum M. blijft na de Floriade bestaan. Het gebouw is ontworpen door Studio Ossidia. Het ontwerp bestaat uit drie cirkels: De Haven, Het Podium en Het Observatorium. Binnen zijn er een paar ruimtes die je zintuigen prikkelen. In de tentoonstelling NaturAlly: wild futures nemen vijf kunstenaars je mee in hun toekomst van de natuur. De nadruk ligt op grootschalige multimediale kunst en landschapskunst. Ik vond het wel grappig maar om daar nu apart voor naar een museum te gaan, nee. M. wil met een permanent museum in Almere immersieve kunst en landschapskunst voor meer mensen toegankelijk maken. Immersieve kunst hangt niet aan de muur, maar is een algehele ervaring: het binnenstappen in een kunstwereld waarbij al je zintuigen geprikkeld worden en waarin je echt meegenomen wordt.

Kunstpaviljoen M. op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Restaurant op Central Square

Ice Cream Parlour (nr. 3 op de plattegrond)
Pizza Place (nr. 5 op de plattegrond)

Menukaart van Pizza Place op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

De nummering van het restaurant komt overeen met de nummering in de grijze blokjes op de plattegrond. 

 

Theaters op Central Square

Main Stage van de Vriendenloterij (nr. P1 op de plattegrond)
Het podium is op een ponton in het water gebouwd. Hier kun je een paar keer per dag een voorstelling bijwonen.

Main Stage op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

De nummering van de theaters komt overeen met de nummering in de zwarte blokjes op de plattegrond. 

 

Kunstwerken op Central Square

Beehold van Florentijn Hofman (nr. C op de plattegrond)
Dit kunstwerk van Florentijn Hofman kunt u niet missen. Beehold is 12 meter hoog. Het lijkt op een volwassene met een kind. Het beeld bestaat uit 10.000 (blije en verdrietige) bijen. Bijen zijn belangrijk voor een goede balans tussen mens en natuur, zeker in de nabije toekomst. Dit kunstwerk is gemaakt als statement over de mens-natuur verhouding die in disbalans is. 80% van de planten die we eten zijn voor de bestuiving afhankelijk van bijen maar het aantal neemt af. Dit kunstwerk blijft na de Floriade Expo 2022 in Almere in op de Esplanade in Almere Stad staan.

Kunstwerk Beehold op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

De nummering van de kunstwerken komt overeen met de nummering in de roze blokjes op deze plattegrond. 

 

Foto's van Central Square

Flores op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Flores op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Flores op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Flores op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Flores op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Flores op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstpaviljoen M. op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstpaviljoen M. op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstpaviljoen M. op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstpaviljoen M. op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstpaviljoen M. op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstpaviljoen M. op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstpaviljoen M. op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstpaviljoen M. op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstpaviljoen M. op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstpaviljoen M. op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstpaviljoen M. op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstpaviljoen M. op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Beehold op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Beehold op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Beehold op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Beehold op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Beehold op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Beehold op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Main Stage op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Main Stage op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Main Stage op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Main Stage op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Main Stage op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Chauffeurskantine op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

 

Meer lezen

 


Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

 

Bewaar op Pinterest

 Dit artikel gaat over het centrale plein, Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere. Dit plein ligt in het midden van de Floriade. Twee onderdelen, de flat Flores en het kunstwerk Beehold zijn vanaf alle districten heel goed zichtbaar. Meer over Central Square leest u in dit artikel.  #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #centralsquare #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog  Dit artikel gaat over het centrale plein, Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere. Dit plein ligt in het midden van de Floriade. Twee onderdelen, de flat Flores en het kunstwerk Beehold zijn vanaf alle districten heel goed zichtbaar. Meer over Central Square leest u in dit artikel.  #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #centralsquare #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog  Dit artikel gaat over het centrale plein, Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere. Dit plein ligt in het midden van de Floriade. Twee onderdelen, de flat Flores en het kunstwerk Beehold zijn vanaf alle districten heel goed zichtbaar. Meer over Central Square leest u in dit artikel.  #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #centralsquare #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog

 Dit artikel gaat over het centrale plein, Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere. Dit plein ligt in het midden van de Floriade. Twee onderdelen, de flat Flores en het kunstwerk Beehold zijn vanaf alle districten heel goed zichtbaar. Meer over Central Square leest u in dit artikel.  #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #centralsquare #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog  Dit artikel gaat over het centrale plein, Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere. Dit plein ligt in het midden van de Floriade. Twee onderdelen, de flat Flores en het kunstwerk Beehold zijn vanaf alle districten heel goed zichtbaar. Meer over Central Square leest u in dit artikel.  #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #centralsquare #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog  Dit artikel gaat over het centrale plein, Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere. Dit plein ligt in het midden van de Floriade. Twee onderdelen, de flat Flores en het kunstwerk Beehold zijn vanaf alle districten heel goed zichtbaar. Meer over Central Square leest u in dit artikel.  #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #centralsquare #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel