JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Dit artikel gaat over het Utopia Island. Utopia Island ligt in het Weerwater. Op Utopia Island bekijkt u het groene toekomstperspectief voor de inrichting van Nederland. Op Utopia Island is ook een opstapplaats voor de kabelbaan. Meer over Utopia Island leest u in dit artikel.

 

Ik bezocht eind mei en half juni de Floriade Expo 2022 in Almere. In een paar aparte artikelen vertel ik u wat u per district ziet op de Floriade Expo 2022 in Almere. De Floriade is een tuinbouwtentoonstelling die eens in de 10 jaar wordt gehouden. Dit artikel gaat over het Utopia Island. Utopia Island ligt in het Weerwater. Vanaf knooppunt 8 op Utopia Island bekijkt u het groene toekomstperspectief voor de inrichting van Nederland. Op Utopia Island is ook een opstapplaats voor de kabelbaan.

 

Plattegrond van de Floriade Expo Almere in 2022

De plattegrond van de Floriade Expo 2022 in Almere

 

 

Het Utopia Island en de kabelbaan is het oranje deel op de plattegrond. Op Utopia Island is de ingang voor de kabelbaan.

Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

De nummering van het Utopia Island en de kabelbaan komt overeen met de nummering in de oranje blokjes op de plattegrond.

 

Utopia Island

Utopia Island ligt in het Weerwater. Vanaf knooppunt 8 op Utopia Island bekijkt u het groene toekomstperspectief voor de inrichting van Nederland. Hier staan 12 houten inspiratieboxen verspreid over de boulevard. Het is de bedoeling dat u bewust van de meerwaarde van groen in een stedelijke omgeving. Ik heb er zelf niet opgelet maar lees het later dat de brug tussen Urban District en Utopia Island is een Smart Circular Bridge. De brug is gemaakt van vlas en hars. Deze samenstelling werd vroeger vaak voor bijv. zakken en touwen. De monitoring wordt gedaan door mensen van de Technische Universiteit Eindhoven. Utopia Island blijft bestaan. Op Utopia Eiland wordt het Pharusgebouw, een groene woontoren, gebouwd.

Oosterwold (nr. 3 op de plattegrond)
Bij Oosterwold ervaart hoe u uw eigen voedsel kunt maken. Hier leert u over de geschiedenis van stadslandbouw, de ambities van Oosterwold en 'urban farming'. Oosterwold is het grootste stadslandbouw project ter wereld. Oosterwold wil 10% van het voedsel van Almere produceren. Op deze kavel ziet u fruitbomen en struiken, een expositieruimte waar de betekenis van stadslandbouw wordt geïntroduceerd, een multifunctionele presentatieruimte met een audiovisual over Oosterwold en moestuinbakken waar 50 verschillende groentes groeien.

Oosterwold op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

J.M. van Berkel B.V. Hillegom (nr. 17 op de plattegrond)
Deze kavel ligt achter het huisje van Save Plastics.

Save Plastics (nr. 23 op de plattegrond)
Het huisje dat u op deze kavel ziet is gemaakt van hergebruikt plastic afval. Deze tiny house is gebouwd van 7.400 kilo Almeers afval. Save plastics ziet plastic afval als een waardevolle grondstof. Bij Save Plastics Beach House ziet u hoe bouwen met lokaal afval zorgt voor een schonere leefomgeving en voor minder import van traditionele bouwmaterialen, zoals cement en tropisch hardhout. Plastic is geen afval meer maar gerecycled materiaal. In het huisje zijn wisselende exposities. De lantaarnpaal, vlonders en de loungestoelen op het strand zijn ook gemaakt van gerecycled plastic.

Save Plastics op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Circuloco (nr. 31 op de plattegrond)
In Circuloco hebben lokale ondernemers de handen ineen hebben geslagen als het gaat om circulariteit. Dedrijven en kunstenaars uit Almere en omgeving tonen hier hun duurzame oplossingen. Het paviljoen van Circuloco wordt na afloop van de Floriade verplaatst naar een volgende locatie. Hier kunt u stompkaarsen met het logo van de Floriade kopen, de kaars is gemaakt van kaarsvetresten.

Circuloco op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Stichting Stad & Natuur Almere (nr. 46 op de plattegrond)
Als u vanaf het Urban Disctrict komt is dit het eerste wat u van Utopia Island ziet. Bij Stichting Stad & Natuur Almere heeft zijn kavel samen met Stichting Nationale Boomfeestdag gevuld met bomen. U heeft hier een schitterend uitzicht over het Weerwater. Op het bomenbeleefpad leert u veel over bomen en bossen. Een educatieve kavel met knutselopdrachten, speurtochtopdrachten en workshops.

Stichting Stad & Natuur Almere op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Gemeentes Amsterdam en Almere Utopia Schooltuin (nr. 47 op de plattegrond)
Een gezamenlijke inzending van de gemeentes Amsterdam en Almere. Stichting Stad & Natuur uit Almere en Schooltuinen en Natuureducatie Amsterdam hebben natuur- en voedsel educatie lessen ontwikkeld voor twee basisscholen op het terrein van de Floriade. De lessen richten zich op de vier thema’s van de Floriade: Greening, Feeding, Healtyhing & Energising the City. In de tent is een natuurlijk klaslokaal ingericht. 

Gemeentes Amsterdam en Almere Utopia Schooltuin op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Wilde Weelde (nr. 195 op de plattegrond)
Wilde Weelde is een spiraalvormige tuin langs de oevers van het Weerwater. Het een groene stadsplein met inheemse bomen, bloemen en planten. Een mooie tuin met inspiratie voor je eigen tuin en creatief hergebruiken van materialen, regenwateropvang, composteren, bijenhotels en vogel- en insectvriendelijke beplanting. De muren zijn gemaakt van boomstammen en planten. Wilde Weelde is een vakvereniging en netwerk van hoveniers, kwekers, ontwerpers, boomverzorgers, adviseurs en leveranciers van verantwoorde tuinmaterialen.

Wilde Weelde op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Stichting Weerwoud (nr. 195 op de plattegrond)
Kringlooplandbouw op het uiterste puntje van Utopia Island. U loopt hier op een deel van 1,4 hectare waar u kunt zien hoe voedselvoorziening en ecosysteemherstel samen gaan in de stad van de toekomst. Er wordt gebruik gemaakt van agroforestry, een eeuwenoude vorm van kringlooplandbouw.

Stichting Weerwoud op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Restaurants op Utopia Island

Poffertjes en school lunches (nr. 8 op de plattegrond)

De poffertjeskraam op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Flora's Kitchen (nr. 9 op de plattegrond)
Bij Flora’s Kitchen eet je lokaal en en seizoensgebonden voedsel.  

The Dutch (nr. 10 op de plattegrond)
Dit restaurant is boven Flora's Kitchen gevestigd. In dit restaurant werken chef-koks die met minimaal 1 ster bekroond zijn.

De restaurants Flora’s Kitchen en The Dutch zijn gevestigd in één pand, niet ver van de vuurtoren.

 

Flora's Kitchen op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

De nummering van de restaurants komt overeen met de nummering in de grijze blokjes op de plattegrond. 

 

Theaters op Utopia Island

Flora’s Stage (nr. P3 op de plattegrond)

Flora’s Stage  op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Bos theater/Forest Theatre (nr. P4 op de plattegrond)
Het bostheater is ontworpen kunstenaar Will Beckers. Het theater is gemaakt van natuurlijke materialen en heeft een organisch lijnenspel. Theatergezelschap BonteHond speelt 2x per dag de familievoorstelling 'Red de Wereld' in het bostheater.

Bostheater op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

De nummering van de theaters komt overeen met de nummering in de zwarte blokjes op de plattegrond. 

 

Kunstwerken op Utopia Island

Weerwater van Krijn Christiaansen en Cathelijne Montens (nr. D op de plattegrond)
Het weerwater is een stille getuige van de ontstaansgeschiedenis van Almere en omgeving. Dit is één van de drie hoorspelen waarin de geschiedenis van het Floriade terrein wordt verteld vanuit het landschapsperspectief. Het was water en toen land en nu weer water. De geschiedenis van het Floriade-terrein wordt verteld vanuit het perspectief van de materialen waaruit het is opgebouwd: zand, zeeklei, hout en beton.

Weerwater van Krijn Christiaansen en Cathelijne Montens op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Worm Beleving van Will Beckers (nr. E op de plattegrond)
Het kunstwerk is een ode aan de worm. U als bezoeker gaat ondergronds door een gang met wormachtige structuur. Zo ervaart u het perspectief van een worm.

Wormbeleving van WIll Beckers op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

De uitkijk van Will Beckers (nr. F op de plattegrond)
Het is een uitkijk in een takken wal langs de Weerwater. U kijkt vanaf Utopia Island naar Almere Stad. Het kunstwerk biedt ook een doorkijkje naar de waterrand.

De uitkijk van Will Beckers op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Oase van Will Beckers (nr. G op de plattegrond)
Dit kunstwerk nodigt u uit om even rust te nemen op de boomstammen en dit kunstwerk dat bestaat uit honderden Cortenstaal plaatsjes te bekijken. In het hart groeit een organisch wilgennest.

Oase van Will Beckers op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Utopia Toren van Krijn Christiaansen en Cathelijne Montens (nr. H op de plattegrond)
Deze toren is de stille getuige van de ontstaansgeschiedenis van het gebied. Dit is één van de drie hoorspelen waarin de geschiedenis van het Floriade terrein wordt verteld vanuit het landschapsperspectief. Het was water en toen land en nu weer water. De geschiedenis van het Floriade-terrein wordt verteld vanuit het perspectief van de materialen waaruit het is opgebouwd: zand, zeeklei, hout en beton.

Utopia Toren van Krijn Christiaansen en Cathelijne Montens op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Groene golf van Nanja van der Heiden onder begeleiding van Will Beckers (nr. I op de plattegrond)
Dit kunstwerk is de winnaar van een ontwerpwedstrijd met studenten van Van Hall Larenstein. Het ontwerp is geïnspireerd op de geschiedenis van de Zuiderzee en verbeeld een 'groene' golf waar u als bezoeker onderdoor loopt.

Groene golf van Nanja van der Heiden op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Wenstoeter van Will Beckers (nr. J op de plattegrond)
Hier kunt u uw groene wens laten horen. Via deze wenstoeter kunnen de bezoekers hun wensen voor de natuur over het Weerwater schreeuwen.

Wenstoeter van Will Beckers op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

I wish for Nature van Will Beckers (nr. K op de plattegrond)
Dit kunstwerk reflecteert aan het The Willoman project van de Floriade 2012 in Venlo. De mens in het midden staat symbool voor de ultieme samenleven van mens en natuur. Laat u leiden door de wensen voor de natuur door de jeugd uit 2012 en 2022.

I wish for Nature van Will Beckers op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Het Trotse Bos (nr. V op de plattegrond)
Hier dagen vijf kunstenaars u uit om te ervaren hoe we onderdeel zijn van het onzichtbare, natuurlijke netwerk. Hoe ervaart u de natuur? Staat u er los van, staat erboven of bent onderdeel van de natuur? U wandelt langs een houten muziekinstrument, een kleine hut, wat verstopte blauwe kunst die in en tussen de bomen ligt en staat en een aantal kunstwerken die gemaakt zijn van natuurlijke materialen.  

Het Trotse Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Dobberend Bos
Het dobberend bos kunt u niet over het hoofd zien. Dobberend Bos uit Rotterdam is werk van kunstproducent Mothership Het bos bestaat uit 20 gerecyclede zeeboeien uit de Noordzee. Ze zijn gevuld met 20 Hollandse iepen, die zorgen voor extra vergroening, compensatie van CO2 en reductie van fijnstof. Het bos heeft geen nummer gekregen op de kaart. U kunt het niet missen.

Dobberend Bos Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Speeltuinen op Utopia Island

Op Utopia Island zijn twee speeltuinen:

  • Speeltuin A Million Friends op Utopia Island tussen Stichting Stad & Natuur Almere en Save Plastics (nr. 46 en 23 op de plattegrond)

Speeltuin A Million Friends op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

  • Speeltuin Watermeloen op Utopia Island bij de vuurtoren Utopia Toren

Speeltuin Watermeloen op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

De kabelbaan op de Floriade Expo in Almere

U ziet hem overal: de kabelbaan tussen Eco District en Utopia Island. De kabelbaan loopt van de noord naar de zuidkant van de Floriade. Geniet van bovenaf van de kleurenpracht. De kabelbaan is 850 meter lang. Vanaf 35 meter hoogte heeft een prachtig uitzicht. Een ritje met de kabelbaan duurt ongeveer 4 minuten. U zweeft over snelweg A6 en het 60 hectare grote Floriade.

Er zijn twee opstapstations: bij Eco District en Utopia Island.

De kabelbaan is voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen met beperkingen en een scootmobiel of rolstoel kan mee. Beide opstapstations zijn gelijkvloers geplaatst en zijn via voetpaden bereikbaar.

Een enkele rit met de kabelbaan is bij uw entreeticket voor de Floriade Expo 2022 in Almere inbegrepen. Met de Floriade Pas is bij elk bezoek een rit met de kabelbaan inbegrepen. Wilt u nog een keer, een extra rit met de kabelbaan is helaas niet gratis. Volwassenen betalen € 3,50 per persoon, kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen € 2,50 per kind en kinderen t/m 3 jaar zijn gratis. Tickets voor de kabelbaan zijn te koop op het park bij de service points.

Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Foto's

Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Oosterwold op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Oosterwold op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Oosterwold op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Oosterwold op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Oosterwold op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Oosterwold op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Oosterwold op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Oosterwold op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Save Plastics op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Save Plastics op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Circuloco op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Circuloco op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Circuloco op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Circuloco op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Stichting Stad en Natuur Almere op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Stichting Stad en Natuur Almere op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Stichting Stad en Natuur Almere op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Stichting Stad en Natuur Almere op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Gemeentes Amsterdam en Almere Utopia Schooltuin op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Gemeentes Amsterdam en Almere Utopia Schooltuin op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Gemeentes Amsterdam en Almere Utopia Schooltuin op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Gemeentes Amsterdam en Almere Utopia Schooltuin op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Gemeentes Amsterdam en Almere Utopia Schooltuin op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Gemeentes Amsterdam en Almere Utopia Schooltuin op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Gemeentes Amsterdam en Almere Utopia Schooltuin op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Gemeentes Amsterdam en Almere Utopia Schooltuin op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Gemeentes Amsterdam en Almere Utopia Schooltuin op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Gemeentes Amsterdam en Almere Utopia Schooltuin op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Gemeentes Amsterdam en Almere Utopia Schooltuin op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Gemeentes Amsterdam en Almere Utopia Schooltuin op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Wilde Weelde op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Wilde Weelde op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Wilde Weelde op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Wilde Weelde op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Wilde Weelde op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Wilde Weelde op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Stichting Weerwoud op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Stichting Weerwoud op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Stichting Weerwoud op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Stichting Weerwoud op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Stichting Weerwoud op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Stichting Weerwoud op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Stichting Weerwoud op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Panorama Nederland op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Panorama Nederland op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Panorama Nederland op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Panorama Nederland op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Utopia Tower vanuit Panorama Nederland op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl De poffertjeskraam op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl De poffertjeskraam op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Flora's Kitchen op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Flora's Kitchen op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Flora's Kitchen op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Weerwater op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Weerwater op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Wormbeleving op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Wormbeleving op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl De Uitkijk op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl De Uitkijk op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Oase op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Oase op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Utopia Tower op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Utopia Tower op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Utopia Tower op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Utopia Tower en Flora's Kitchen op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Utopia Tower op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Groene Golf op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Groene Golf op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Wenstoeter op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Wenstoeter op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl I Wish for Nature op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl I Wish for Nature op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl I Wish for Nature op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl I Wish for Nature op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Het Trotse Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Het Trotse Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Het Trotse Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Het Trotse Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Het Trotse Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Het Trotse Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Het Trotse Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Dobberend Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Dobberend Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Dobberend Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Dobberend Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Bostheater op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Bostheater op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Bostheater op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Bostheater op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Uitleg over het treintje op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Treinhalte B op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Treintje op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Treintje op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Het treintje op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl De kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl De kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl De kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl De kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl De kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl De kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Tocht met de kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Het uitzicht vanuit de kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Het uitzicht vanuit de kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Het uitzicht vanuit de kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Het uitzicht vanuit de kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Het uitzicht vanuit de kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Het uitzicht vanuit de kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Het uitzicht vanuit de kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Het uitzicht vanuit de kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Het uitzicht vanuit de kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Het uitzicht vanuit de kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Het uitzicht vanuit de kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Het uitzicht vanuit de kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Het uitzicht vanuit de kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Het uitzicht vanuit de kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Het uitzicht vanuit de kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Het uitzicht vanuit de kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Het uitzicht vanuit de kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Het uitzicht vanuit de kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Het uitzicht vanuit de kabelbaan op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Eindpunt van de kabelbaan in het Eco District op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Eindpunt van de kabelbaan in het Eco District op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Eindpunt van de kabelbaan in het Eco District op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Speeltuin A Million Friends op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Speeltuin Meloen op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Groen is goud op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Groen is goud op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Sierui op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Servicepoint op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Toiletten op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Richtingaanwijzer op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Knooppunten op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

 

Meer lezen

 


Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

 

Bewaar op Pinterest

Dit artikel gaat over het Utopia Island. Utopia Island ligt in het Weerwater. Op Utopia Island bekijkt u het groene toekomstperspectief voor de inrichting van Nederland. Op Utopia Island is ook een opstapplaats voor de kabelbaan. Meer over Utopia Island leest u in dit artikel. #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #utopiaisland #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog Dit artikel gaat over het Utopia Island. Utopia Island ligt in het Weerwater. Op Utopia Island bekijkt u het groene toekomstperspectief voor de inrichting van Nederland. Op Utopia Island is ook een opstapplaats voor de kabelbaan. Meer over Utopia Island leest u in dit artikel. #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #utopiaisland #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog Dit artikel gaat over het Utopia Island. Utopia Island ligt in het Weerwater. Op Utopia Island bekijkt u het groene toekomstperspectief voor de inrichting van Nederland. Op Utopia Island is ook een opstapplaats voor de kabelbaan. Meer over Utopia Island leest u in dit artikel. #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #utopiaisland #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog

Dit artikel gaat over het Utopia Island. Utopia Island ligt in het Weerwater. Op Utopia Island bekijkt u het groene toekomstperspectief voor de inrichting van Nederland. Op Utopia Island is ook een opstapplaats voor de kabelbaan. Meer over Utopia Island leest u in dit artikel. #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #utopiaisland #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog Dit artikel gaat over het Utopia Island. Utopia Island ligt in het Weerwater. Op Utopia Island bekijkt u het groene toekomstperspectief voor de inrichting van Nederland. Op Utopia Island is ook een opstapplaats voor de kabelbaan. Meer over Utopia Island leest u in dit artikel. #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #utopiaisland #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog Dit artikel gaat over het Utopia Island. Utopia Island ligt in het Weerwater. Op Utopia Island bekijkt u het groene toekomstperspectief voor de inrichting van Nederland. Op Utopia Island is ook een opstapplaats voor de kabelbaan. Meer over Utopia Island leest u in dit artikel. #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #utopiaisland #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel