JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Herberg de Gouden Leeuw ligt in het midden van Bronkhorst. Het hotel-restaurant ligt tegenover de kapel.
Herberg de Gouden Leeuw is gevestigd in één van de oudste stadsboerderijen van Nederland. Dit waren oorspronkelijk 3 gebouwen, de burgemeesterswoning uit 1575, de stadsboerderij uit 1650 en de rosmolen uit 1750. De gebouwen zijn gerenoveerd en gemoderniseerd.

Herberg de Gouden Leeuw bestaat uit een paar delen
• De Heerenkamer
De Heerenkamer is het oudste deel en de burgemeesterswoning. De opkamer was in gebruik als Heerenkamer en is nu voorzien van een open haard met een 18e eeuws tegeltableau.
• De Gelagkamer
Deze kamer stamt uit 1366 maar werd verwoest tijdens de stadsbrand in 1633. Ook hier is een open haard met een tegeltableau met Bijbelse taferelen uit de 17e eeuw.
• 't Pietshuus
Dit is de vroegere rosmolen uit 1750 en nu in gebruik als à la carte restaurant. Hier ziet u authentieke ovale vensters, de 'koeienogen'.
• De Deel
Dit is de voormalige stalruimte uit 1650. Nu is een grote brasserie en ontbijtruimte.
• Bronkhorsterkamer
Dit was vroeger de keuken van de oude stadsboerderij. Nu is het in gebruik als de receptie van het hotel.

Kamers
Herberg de Gouden Leeuw beschikt over 17 kamers met in totaal 50 bedden.
In het hoofdgebouw zijn 9 tweepersoonskamers, 2 appartementen en 3 suites gevestigd.
In Huis de 4 Linden bevinden zich 5 kamers. Huis de 4 Linden (hier verbleef ik) bevindt zich aan de overkant van de straat. In vier kamers zijn de bedden in een bedstede geplaatst. Wij verbleven in kamer 43 (Zomerlinde).

Een paar aandachtspunten
• Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag van 07.30 tot 10.00 uur en op zaterdag/zondag van 08.30 tot 10.30 uur in de ontbijtruimte van het hoofdgebouw geserveerd. Het ontbijt is in buffetvorm.
• Vanaf 15.00 uur kunt u op de dag van aankomst inchecken. De checkin voor de kamers in Huis de 4 Linden is om 16.00 uur.
• Uitchecken is tot 11.00 uur op de dag van vertrek.
• De receptie is dagelijks geopend van 09.00-22.00 uur.
• In overleg zijn huisdieren toegestaan. Er zijn twee hotelkamers beschikbaar, één in het hoofdgebouw en één in de dependance Huis de 4 Linden. Huisdieren zijn uitsluitend welkom na schriftelijke toestemming. De toeslag voor een huisdier bedraagt € 15,-- per nacht.
• De prijzen zijn inclusief ontbijt en exclusief toeristen- en milieubelasting, reservering- en administratiekosten. Deze kosten bedragen € 3,95 per persoon per nacht.

Adres
Herberg de Gouden Leeuw
Bovenstraat 2
7226 LM Bronkhorst
Telefoon: 0575 – 451 231
E-mail:
Website:
Klik hier om naar de website van Herberg de Gouden Leeuw te gaan


Hieronder ziet u een selectie van mijn foto's van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst, het enige hotel in het kleinste stadje van Nederland. De foto's zijn op 5 en 6 juni 2018 gemaakt. Deze kamer is via Hotelkamerveiling.nl geboekt. Ik vond het geweldig om in een bedstede te slapen. Dit hotel is een aanrader voor een verblijf in de Achterhoek.


Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst / Copyright © JTravel.nl Het terras van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst / Copyright © JTravel.nl Het terras van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst / Copyright © JTravel.nl Het terras van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst / Copyright © JTravel.nl De gelagkamer van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst / Copyright © JTravel.nl Een open haard met tegeltableau in Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst / Copyright © JTravel.nl De receptie van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst / Copyright © JTravel.nl De ontbijtruimte van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst / Copyright © JTravel.nl De ontbijtruimte van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst / Copyright © JTravel.nl De open haard in de brasserie/ontbijtruimte van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst / Copyright © JTravel.nl De bar van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst / Copyright © JTravel.nl Huis de 4 Linden, dependance van van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst / Copyright © JTravel.nl De bedstede van kamer 43 in Huis de 4 Linden, dependance van van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst / Copyright © JTravel.nl Kamer 43 in Huis de 4 Linden, dependance van van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst / Copyright © JTravel.nl Kamer 43 in Huis de 4 Linden, dependance van van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst / Copyright © JTravel.nl Kamer 45 in Huis de 4 Linden, dependance van van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst / Copyright © JTravel.nl Kamer 45 in Huis de 4 Linden, dependance van van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst / Copyright © JTravel.nl

 
Dit artikel bevat een affiliate link. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Ik bracht een bezoek aan het kleinste stadje van Nederland: Bronkhorst (in de Gelderse Achterhoek). Ik overnachtte in een bedstede in Herberg De Gouden Leeuw. Mijn foto's van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst  zie je op mijn website. Kijk je mee? #herbergdegoudenleeuw #bronkhorst #landgoedhackfort #vorden #gelderland #achterhoek #nederland #jtravel #jtravelblog #fotos

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment