JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Hieronder vindt u een impressie van de in juli 2016 door mij gemaakte foto's van de tentoongestelde kunst in de Hortus Botanicus in Haren.

In de periode mei tot en met september 2016 werd een grote beeldenexpositie, 11 X SOLO, in Hortus Haren georganiseerd. Kunstenaars kregen de kans om meerdere werken in één van de vele tuinen tentoon te stellen. In deze tuinen kwamen hun werken goed tot hun recht. De titel 11 X Solo was afgeleid van de elf beeldhouwers die mee deden aan deze tentoonstelling. De term solo slaat op het feit dat er niet voor een overkoepelend thema was gekozen, maar voor de individuele expressie van de kunstenaar. Hierdoor kon elke kunstenaar een groot aantal werken exposeren. Er stonden werken van elf beeldhouwers, die met ruim tachtig beelden een overzicht gaven van hun werk. Hieronder een kleine impressie van de beelden die tentoongesteld waren. Ik heb lang niet alle kunstwerken gezien/gevonden en ook niet alles gefotografeerd. Hieronder vindt u een impressie van een paar van de kunstwerken.

Ook bij de artikelen informatie en de tuinen zijn reeds een aantal foto's geplaatst. In het artikel foto's vindt u foto's van de rest van de Hortus Botanicus in Haren.


Plattegrond van de beeldententoonstelling in Hortus Haren 2016 Beeldenexpo in Hortus Haren 2016 Kunst van Hans Rikken in Hortus Haren / Copyright © JTravel.nl Kunst van Hans Rikken in Hortus Haren / Copyright © JTravel.nl Kunst van Hans Rikken in Hortus Haren / Copyright © JTravel.nl Kunst van Hans Rikken in Hortus Haren / Copyright © JTravel.nl Kunst van Hans Rikken in Hortus Haren / Copyright © JTravel.nl Kunst van Henk Slomp in Hortus Haren / Copyright © JTravel.nl Zalm van Lugh van André Boone in Hortus Haren / Copyright © JTravel.nl Zalm van Lugh van André Boone in Hortus Haren / Copyright © JTravel.nl Kunst van Koen de Vries in Hortus Haren / Copyright © JTravel.nl Kunst van Koen de Vries in Hortus Haren / Copyright © JTravel.nl Kunst van Koen de Vries in Hortus Haren / Copyright © JTravel.nl Kunst van André Boone in Hortus Haren / Copyright © JTravel.nl

P.S. Ik heb niet van alle kunstobjecten opgeschreven wie de maker is. Via internet heb ik geprobeerd de makers te achterhalen. Mocht uw object op een van de foto's staan en er staat geen juiste naam van de maker bij vermeld, kunt u mij dit via het contactformulier elders op deze site laten weten.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


In het Groningse Haren vind je de Hortus Botanicus. Het is één van de oudste en grootste botanische tuinen van Nederland. Deze Hortus is bekend om zijn Chinese Tuin en de kunstwerken. Mijn foto's van de kunst staan op mijn website. Kijk je mee? #hortus #hortusbotanicus #hortusharen #haren #groningen #jtravel #jtravelblog #fotos

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment