JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Mijn 21-daagse rondreis naar Vietnam in 2013 begon ik in de hoofdstad Hanoi in het noorden en eindigde in Ho Chi Minh City (het vroegere Saigon) in het zuiden.
Op de vraag, wat kost een rondreis door Vietnam, is geen duidelijk antwoord te geven. U kunt op verschillende manieren reizen en het zo duur of goedkoop maken als u zelf wilt.

Ik maakte deze 21-daagse rondreis door Vietnam met Fox Verre Vakanties.

Zoals elke reis, ver of dichtbij, houd ik mijn kosten bij. In dit artikel vertel ik u per kostenpost wat ik tijdens deze rondreis uitgaf. Dit zijn prijzen uit 2013. Het is heel goed mogelijk dat bepaalde kosten hoger uitvallen.


Kosten voorbereiding
Mijn voorbereidende kosten naar Vietnam bestaan uit het kopen van een paar boeken over Vietnam. Mijn totale kosten die ik voor deze boeken heb uitgegeven, bedroegen € 70,93.

Vietnam - Capitool Vietnam - Rough Guide Vietnam - National Geographic

Aan de aanschaf van toiletartikelen en andere benodigdheden gaf ik in de voorbereiding € 89,54 uit.

Andere voorbereidende kosten waren een reis naar het hoofdkantoor van Fox Verre Vakanties voor het halen van mijn vaccinaties bij de Reisdokter. Ik moest prikken hebben voor buiktyfus en hepatitis B. De Reisdokter hield kantoor tijdens de infodag bij Fox Vakanties. Kosten van mijn twee vaccinaties waren € 73,50. De kosten kreeg ik volledig vergoed via mijn zorgverzekeraar. Uiteindelijk hebben deze twee vaccinaties mij niets gekost.

Totale kosten voorbereiding € 160,47.


Kosten 21-daagse groepsrondreis 'Beste van Vietnam'
In 2013 kostte mijn 21-daagse groepsrondreis 'Beste van Vietnam' met Fox Verre Vakanties € 2.397,50.

Dit was als volgt opgebouwd:
Pakketreis 21-daagse groepsrondreis 'Beste van Vietnam' inclusief het Calamiteitenfonds en inclusief de vluchten Amsterdam-Hongkong-Hanoi en de terugvlucht Ho Chi Minh City-Hongkong-Amsterdam met Cathay Pacific en de éénpersoonskamertoeslag € 2.397,50.

Mijn doorlopende reis- en annuleringsverzekering kostte € 207,21.

Totale kosten 21-daagse groepsrondreis 'Beste van Vietnam': € 2.604,71.


Kosten eten & drinken
De lunches en diners zijn niet altijd bij de prijs inbegrepen. Ook de drankjes zijn niet inbegrepen. Vanwege het warme weer heb ik ook veel flesjes drinken in de bus gekocht. Lunch en diner zijn niet duur in Vietnam. Ik heb in Nha Trang van een typisch Vietnamese BBQ genoten en bij het hotel in Mui Ne werd voor onze groep ook een barbecue georganiseerd. Deze kosten zijn opgenomen in deze kostenpost omdat ze apart betaald moesten worden. Ook in steden als Hanoi, Ho Chi Minh, Hué en Hoi An waren de diners niet inclusief, dit omdat we hier allemaal op eigen gelegenheid de stad ingingen en bij een restaurant in de stad aten.

Totale kosten eten & drinken: € 170,87.


Barbecue in het hotel in Mui Ne   De excursie fiets- en boottocht rond Hoi An

Kosten entreegelden en excursies
De meeste excursies waren inclusief maar een paar optionele excursies moesten apart betaald worden. Zo heb ik de volgende excursies apart bijgeboekt:
• Riksjatour door Hanoi (€ 7,39).
• De tunnels van Vinh Moc (€ 9,24).
• Halve dagexcursie naar My Son (€ 25,--).
• Fiets- & boottocht in en rond Hoi An (€ 16,37).
• Saigon : Dinner Cruise (€ 32,--).

Totale kosten excursies: € 90,--.


Kosten souvenirs
Ik koop tijdens mijn reizen in het buitenland veel ansichtkaarten. Deze stuur ik naar familie in Nederland of ik plak ze later thuis in mijn reisverslag. Ook heb ik weer een aantal magneten voor op mijn koelkast gekocht. Bij elke reis die ik maak, koop ik een aantal magneten.

Daarnaast heb ik bijv. een schilderij in Nam Quoc, een plek waar slachtoffers van Agent Orange tijdens de Vietnamoorlog de mooiste kunstwerken maken, zoals schilderijen van eierschalen die ze in stukjes snijden en om die eierschalen te gebruiken voor de schilderijen.

Ik kocht onderweg nog een aantal sieraden.

Totale kosten souvenirs: € 95,12.


Overige kosten in Vietnam
Aan het begin van de reis gaat er geld vanuit de groep in de zgn. pot. Hier worden bijv. de entreegelden, koffie en de meeste lunches onderweg, de bagagedragers in de hotels, gidsen ter plekke en personeel bij de hotels van betaald. De rest van de fooi gaat op aan bijv. lokale mensen die op de foto gezet worden of begeleiding tijdens een tour. Kosten voor de pot: € 250,--.

De rest van de overige kosten bestond uit bijv. kosten om een keer mijn was te laten doen, een paar fooien en een gift aan een monnik in Nha Trang.

Het is bij rondreizen gebruikelijk om na afloop fooien te geven aan de begeleiding. Voor deze rondreis werden we hele reis door 4 mensen begeleid: de reisleider, de gids,  de buschauffeur en de busboy. Deze kosten zijn net als fooien die niet uit de pot zijn betaald opgenomen in de post overig.

Overige kosten: € 283,32.


Kosten reisverslag
Na afloop van mijn rondreis door Vietnam maakte ik een uitgebreid reisverslag. Bij de Action kocht ik lijm en gekleurd papier. De kosten bij de Action bedroegen € 19,47. De fotoalbums kocht ik online bij Beeld & Zo. Voor de Henzo fotoalbums betaalde ik € 84,95. Dit verslag was de basis voor mijn website verhaal over Vietnam. Daarnaast liet ik foto’s bij Kruidvat afdrukken. De kosten hiervan bedroegen € 176,92.

Kosten reisverslag: € 281,34.


Totale kosten 21-daagse groepsrondreis 'Beste van Vietnam' op een rijtje
Rondreis: € 2.604,71
Voorbereiding: € 160,47
Eten & drinken: € 170,97
Excursies: € 90,--
Souvenirs: € 95,12
Overige kosten: € 283,32 waarvan € 33,32 aan overige kosten en de pot € 250,--
Kosten reisverslag: € 281,34
Totale kosten Vietnam: € 3.685,93


De prijzen zijn voor 1 persoon, dit omdat ik alleen op reis was.

 

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Ik heb mijn kosten van mijn 21-daagse rondreis door Vietnam op een rijtje gezet. Welke kosten dat zijn, lees je hier. Lees je mee? #vietnam #kosten #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment