JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Op het hele terrein van de Floriade Expo 2022 in Almere staan vele kunstwerken. De Floriade Expo 2022 in Almere leent zich uitstekend voor kunst. Kunst geeft de Floriade een extra dimensie. In dit artikel heb ik de kunstwerken op een rijtje gezet.

 

Op het hele terrein van de Floriade Expo 2022 in Almere staan vele kunstwerken. De Floriade Expo 2022 in Almere leent zich uitstekend voor kunst. Kunst geeft de Floriade een extra dimensie. In dit artikel heb ik de kunstwerken op een rijtje gezet.

 

Plattegrond van de Floriade Expo Almere in 2022

De plattegrond van de Floriade Expo 2022 in Almere 

 

De kunstwerken A t/m B bevinden zich op Hortus Avenue, C op Central Square, D t/m K + V en het Dobberend Bos op Utopia Island, L t/m T en Next Generation op Green Island en U in het Eco District.

De nummering van de kunstwerken komt overeen met de nummering in de roze blokjes op deze plattegrond.

 

Kunstwerken

Okay, I'm Alex (nr. A op de plattegrond)
Deze robot staat vlakbij de ingang Weerwater. Toen ik er was werkte de robot niet. Deze robot en de robot die bij de ingang bij Eco District staat, zijn tweemaal daags te zien in de voorstelling Rocky the Robot op de main-stage van het Floriadeterrein.

Kunstwerk Okay I'm Alex op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl 

 

We will Find a Way van Farida Sedoc (nr. B op de plattegrond)
Dit is een 700 meter lang kunstwerk. Het is één van de grootste kunstwerken ter wereld. Als u op Hortus Avenue loopt moet u naar beneden kijken. Daar ziet u dit kleurige kunstwerk. Het is kunst die ontstaat in de samenleving door samenwerking in de gemeenschap. U kunt als bezoeker van de Floriade elke woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 uur en 16.00 uur meewerken aan het kunstwerk.

Kunstwerk We Will Find a Way op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

 

Beehold van Florentijn Hofman (nr. C op de plattegrond)
Dit kunstwerk van Florentijn Hofman kunt u niet missen. Beehold is 12 meter hoog. Het lijkt op een volwassene met een kind. Het beeld bestaat uit 10.000 (blije en verdrietige) bijen. Bijen zijn belangrijk voor een goede balans tussen mens en natuur, zeker in de nabije toekomst. Dit kunstwerk is gemaakt als statement over de mens-natuur verhouding die in disbalans is. 80% van de planten die we eten zijn voor de bestuiving afhankelijk van bijen maar het aantal neemt af. Dit kunstwerk blijft na de Floriade Expo 2022 in Almere in op de Esplanade in Almere Stad staan.

Kunstwerk Beehold op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

 

Weerwater van Krijn Christiaansen en Cathelijne Montens (nr. D op de plattegrond)
Het weerwater is een stille getuige van de ontstaansgeschiedenis van Almere en omgeving. Dit is één van de drie hoorspelen waarin de geschiedenis van het Floriade terrein wordt verteld vanuit het landschapsperspectief. Het was water en toen land en nu weer water. De geschiedenis van het Floriade-terrein wordt verteld vanuit het perspectief van de materialen waaruit het is opgebouwd: zand, zeeklei, hout en beton.

Kunstwerk Weerwater op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

 

Worm Beleving van Will Beckers (nr. E op de plattegrond)
Het kunstwerk is een ode aan de worm. U als bezoeker gaat ondergronds door een gang met wormachtige structuur. Zo ervaart u het perspectief van een worm.

Kunstwerk Wormbeleving op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

 

De uitkijk van Will Beckers (nr. F op de plattegrond)
Het is een uitkijk in een takken wal langs de Weerwater. U kijkt vanaf Utopia Island naar Almere Stad. Het kunstwerk biedt ook een doorkijkje naar de waterrand.

Kunstwerk De Uitkijk op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

 

Oase van Will Beckers (nr. G op de plattegrond)
Dit kunstwerk nodigt u uit om even rust te nemen op de boomstammen en dit kunstwerk dat bestaat uit honderden Cortenstaal plaatsjes te bekijken. In het hart groeit een organisch wilgennest.

Kunstwerk Oase op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

 

Utopia Toren van Krijn Christiaansen en Cathelijne Montens (nr. H op de plattegrond)
Deze toren is de stille getuige van de ontstaansgeschiedenis van het gebied. Dit is één van de drie hoorspelen waarin de geschiedenis van het Floriade terrein wordt verteld vanuit het landschapsperspectief. Het was water en toen land en nu weer water. De geschiedenis van het Floriade-terrein wordt verteld vanuit het perspectief van de materialen waaruit het is opgebouwd: zand, zeeklei, hout en beton.

Utopia Tower op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

 

Groene golf van Nanja van der Heiden onder begeleiding van Will Beckers (nr. I op de plattegrond)
Dit kunstwerk is de winnaar van een ontwerpwedstrijd met studenten van Van Hall Larenstein. Het ontwerp is geïnspireerd op de geschiedenis van de Zuiderzee en verbeeld een 'groene' golf waar u als bezoeker onderdoor loopt.

Kunstwerk Groene Golf op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

 

Wenstoeter van Will Beckers (nr. J op de plattegrond)
Hier kunt u uw groene wens laten horen. Via deze wenstoeter kunnen de bezoekers hun wensen voor de natuur over het Weerwater schreeuwen.

Kunstwerk Wenstoeter op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

 

I wish for Nature van Will Beckers (nr. K op de plattegrond)
Dit kunstwerk reflecteert aan het The Willoman project van de Floriade 2012 in Venlo. De mens in het midden staat symbool voor de ultieme samenleven van mens en natuur. Laat u leiden door de wensen voor de natuur door de jeugd uit 2012 en 2022.

Kunstwerk I Wish for Nature op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

 

Passage van Bouke Groen (nr. L op de plattegrond)
Een groot wit kunstwerk middenin het oerbos. Het bladerdak is de enige connectie met de natuur. Een groot wit kunstwerk midden in het bos. Als u tegen de schuine muren leunt hoort u geluiden en u voelt de klank in uw lichaam.

Kunstwerk Passage op Green Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

 

Leven als een monster / Speelwildernis (nr. M op de plattegrond)
In de speelwildernis worden korten scenes gespeeld door acteurs van de natuurspeelplaats Speelwindernis uit Almere. Deze theatervoorstelling voert langs het oerbos. De deelnemende kinderen zijn op zoek naar een monster dat in het oerbos leefde en onderweg worden ze zelf een monster.

Speelwildernis op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl 

 

Naturespeak van David Guathier (nr. N op de plattegrond)
Het kunstwerk is door algoritme getraind om poëzie te produceren op basis van een selectie van gedichten en filosofische teksten over de natuur. Het kunstwerk presenteert de natuur om over de filosoferen en te praten door de ontmoeting tussen dichters en machinetaal op te voeren.

Kunstwerk Naturespeak op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

 

The Lost Flowers Almanac van Abner Preis (nr. O op de plattegrond)
Een digitaal pop-up-boek kunstwerk waarin u het natuurlijke leven, dat we zijn kwijtgeraakt, maar ook hebben gered. Een kunstwerk op de grond in het bos op Green Island met uitgestorven bloemen en vlinders.

Kunstwerk The Lost Flowers op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

 

 Rabatten van Cathelijne Montens (nr. P op de plattegrond)
Dit is één van de drie hoorspelen waarin de geschiedenis van het Floriade terrein wordt verteld vanuit het landschapsperspectief. Het is een gesprek tussen de beginboom en de rabat, getuigen van de ontstaansgeschiedenis van het gebied. Het was water en toen land en nu weer water. De geschiedenis van het Floriade-terrein wordt verteld vanuit het perspectief van de materialen waaruit het is opgebouwd: zand, zeeklei, hout en beton.

 

Attuning Nows van Audrey Large (nr. Q op de plattegrond)
Dit is een 3D-sculptuur gemaakt met behulp van de computer en daarna in een natuurlijke omgeving is geplaatst.

Kunstwerk Attuning Nows op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

 

Roots Suburbia in de buurt (nr. R op de plattegrond)
Dit kunstwerk vertelt het verhaal van een inwoners van Almere die zich vestigt in Almere. Het kunstwerk laat de diversiteit van de inwoners van Almere zien. Hier wonen maar liefst 193 culturen in één stad.

Kunstwerk Roots op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

 

Nomadic Folly van Felipe van Laar (nr. S op de plattegrond)
Nomadic Folly laat de schoonheid zien van nutteloos bouwen. Dit is een oude Engelse traditie van een architectonisch experiment om mee te pronken.

Kunstwerk Nomadic Folly op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

 

Tranquility Machine (nr. T op de plattegrond)
Tranquility Machine is een ruimtelijk, sonisch instrument dat bemiddelt tussen de natuurkrachten en de menselijke zintuigen. Het is een meditatieve ruimte waar u een kalmerende mindfulnesservaring beleeft.

Kunstwerk Tranquility Machine op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl 

 

Okay, I'm Alex (nr. U op de plattegrond)
Deze robot staat vlakbij de entree van de kabelbaan in Eco District. Toen ik er was werkte de robot niet. Deze robot en de robot die bij de ingang Weerwater staat, zijn tweemaal daags te zien in de voorstelling Rocky the Robot op de main-stage van het Floriadeterrein.

Kunstwerk Okay I'm Alex in Eco Disctict op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl 

 

Het Trotse Bos (nr. V op de plattegrond)
Hier dagen vijf kunstenaars u uit om te ervaren hoe we onderdeel zijn van het onzichtbare, natuurlijke netwerk. Hoe ervaart u de natuur? Staat er los van, staat u erboven of bent u onderdeel van de natuur?

Kunstwerk Trotse Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

 

Dobberend Bos
Het dobberend bos kunt u niet over het hoofd zien. Dobberend Bos uit Rotterdam is werk van kunstproducent Mothership Het bos bestaat uit 20 gerecyclede zeeboeien uit de Noordzee. Ze zijn gevuld met 20 Hollandse iepen, die zorgen voor extra vergroening, compensatie van CO2 en reductie van fijnstof. Het bos heeft geen nummer gekregen op de kaart maar u kunt het niet missen.

Dobberend Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

 

Next Generation
Next Generation bevindt zich op Green Island vlakbij de Garden of Peace. Kunstenares Angela Groeneveld is bij het maken van dit kunstwerk uitgegaan van de Echinacea/Zonnehoed. Het hart is vervangen door doorzichtige plexiglazen bollen waarin u een baby ziet. Deze baby wordt omringd door bloemblaadjes die symbool staan voor de mensen om hem heen. Er moet goed voor onze kinderen gezorgd worden. In welke omgeving worden kinderen (next generation) groot gebracht, hoe worden ze opgevoed.

Kunstwerk Next Generation op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

 

Foto's

Kunstwerk Okay I'm Alex op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Okay I'm Alex op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Okay I'm Alex op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk We Will Find a Way op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk We Will Find a Way op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Beehold op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Beehold op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Beehold op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Beehold op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Beehold op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Beehold op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Beehold op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Beehold op Central Square op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Weerwater op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Weerwater op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Wormbeleving op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Wormbeleving op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk De Uitkijk op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk De Uitkijk op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Oase op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Oase op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Utopia Tower op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Utopia Tower op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Utopia Tower op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Utopia Tower op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Groene Golf op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Groene Golf op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Wenstoeter op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Wenstoeter op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk I Wish for Nature op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk I Wish for Nature op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk I Wish for Nature op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk I Wish for Nature op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Passage op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Passage op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Passage op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Speelwildernis op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Speelwildernis op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Speelwildernis op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Naturespeak op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Naturespeak op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk The Lost Flowers op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk The Lost Flowers op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Rabatten op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Attuning Nows op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Roots op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Roots op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Roots op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Nomadic Folly op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Nomadic Folly op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Tranquility Machine op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Tranquility Machine op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Okay I'm Alex in Eco Disctict op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Okay I'm Alex in Eco Disctict op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Okay I'm Alex in Eco Disctict op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Trotse Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Trotse Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Trotse Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Trotse Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Trotse Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Trotse Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Trotse Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Trotse Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Trotse Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Dobberend Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Dobberend Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Dobberend Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Dobberend Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Dobberend Bos op Utopia Island op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Next Generation op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Next Generation op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Next Generation op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl Kunstwerk Next Generation op Green op de Floriade Expo 2022 in Almere<br/>Copyright © JTravel.nl

 

Meer lezen

 


Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

 

Bewaar op Pinterest

Op het hele terrein van de Floriade Expo 2022 in Almere staan vele kunstwerken. De Floriade Expo 2022 in Almere leent zich uitstekend voor kunst. Kunst geeft de Floriade een extra dimensie. In dit artikel heb ik de kunstwerken op een rijtje gezet. #kunst #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog Op het hele terrein van de Floriade Expo 2022 in Almere staan vele kunstwerken. De Floriade Expo 2022 in Almere leent zich uitstekend voor kunst. Kunst geeft de Floriade een extra dimensie. In dit artikel heb ik de kunstwerken op een rijtje gezet. #kunst #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog Op het hele terrein van de Floriade Expo 2022 in Almere staan vele kunstwerken. De Floriade Expo 2022 in Almere leent zich uitstekend voor kunst. Kunst geeft de Floriade een extra dimensie. In dit artikel heb ik de kunstwerken op een rijtje gezet. #kunst #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog

Op het hele terrein van de Floriade Expo 2022 in Almere staan vele kunstwerken. De Floriade Expo 2022 in Almere leent zich uitstekend voor kunst. Kunst geeft de Floriade een extra dimensie. In dit artikel heb ik de kunstwerken op een rijtje gezet. #kunst #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog Op het hele terrein van de Floriade Expo 2022 in Almere staan vele kunstwerken. De Floriade Expo 2022 in Almere leent zich uitstekend voor kunst. Kunst geeft de Floriade een extra dimensie. In dit artikel heb ik de kunstwerken op een rijtje gezet. #kunst #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog Op het hele terrein van de Floriade Expo 2022 in Almere staan vele kunstwerken. De Floriade Expo 2022 in Almere leent zich uitstekend voor kunst. Kunst geeft de Floriade een extra dimensie. In dit artikel heb ik de kunstwerken op een rijtje gezet. #kunst #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel