JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

In oktober 2017 nam ik deel aan de Instameet 24HNoord. Tijdens deze instameet in Amsterdam-Noord bezocht ik Scheepswerf Damen Shiprepair, GeWoonBoot, Bierbrouwerij Oedipus en HoogtIJ. Meer informatie over Scheepswerf Damen Shiprepair leest u in dit artikel.

 


Damen Shipyards Group is een Nederlands scheepsbouwconcern. Het bedrijf heeft meer dan dertig werkmaatschappijen in binnen- en buitenland. Het hoofdkantoor staat in Schiedam. Het bedrijf is groot geworden door de vergaande standaardisatie, modulaire bouw en het werken 'op voorraad' bij kleinere schepen als sleepboten, werkschepen en patrouillevaartuigen. Het bedrijf bouwt wereldwijd diverse schepen van allerlei omvang. De Damen Shipyards Group heeft wereldwijd 9.000 medewerkers en 32 schepen- en reparatiewerven. In Nederland telt het bedrijf ongeveer 3.000 medewerkers.
Sinds de start heeft Damen meer dan 5.000 schepen in meer dan 100 landen geleverd. Per jaar levert het bedrijf ongeveer 180 schepen over de hele wereld.
Damen Shiprepair & Conversion (DSC) is onderdeel van de Damen Shipyards Group. Het bedrijf bestaat uit een netwerk van 15 reparatie- en conversiewerven wereldwijd. Damen Shipyards Group beschikt over droogdokken die in afmeting kunnen oplopen tot 420 x 80 meter breed. De conversie-projecten variëren van het aanpassen van schepen aan de gestelde eisen en voorschriften van vandaag tot de volledige omzetting van grote offshore constructies. Damen Shiprepair & Conversion voert jaarlijks meer dan 1.500 reparaties en onderhoudswerkzaamheden uit.

Een schip dat gerepareerd wordt bij Damen Shiprepair aan het IJ in Amsterdam Noord In een droogdok bij Damen Shiprepair aan het IJ in Amsterdam Noord tijdens de Instameet 24H Noord

Activiteiten
Damen Shiprepair heeft 5 kernactiviteiten: reparaties, herstel, aanpassingen, onderhoud, reparaties onderweg.
• Reparaties
Damen Shiprepair heeft korte doorlooptijden voor reparaties, levert werk van hoge kwaliteit en heeft een minimale uitvaltijd van schepen. De reparatiewerven zijn over de hele wereld gevestigd in gemakkelijk toegankelijke havens. Damen Shiprepair hersteld vele soorten schade ongeacht of het schip bij deze werf of ergens anders gebouwd is.
• Aanpassingen
Damen Shiprepair heeft veel ervaring met grote aanpassingen aan schepen. Deze veranderingen kunnen bestaan uit het verlengen van schepen, aanpassingen in pijpenleggers en kabelleggers.
• Herstel
Het bedrijf is expert in herstelwerkzaamheden en verjongingsprogramma’s voor verouderde schepen. Dit kunnen containerschepen, baggerschepen of offshore ondersteuningsvaartuigen zijn.
• Onderhoud
Het onderhoud van een schip is ontzettend belangrijk. Dit is nodig om de levensduur van een schip te verlengen. Alle soorten schepen kunnen bij Damen worden onderhouden.
• Onderhoud in havens en onderweg
Dit zijn reparaties die in andere havens of onderweg moeten worden opgelost.

In totaal heeft Damen Shiprepair 16 scheepswerven. Deze zijn over de hele wereld verspreid. De vestigingen zijn in Amsterdam 2x, Rotterdam 2x, Rotterdam Botlek, Vlissingen, Harlingen, Den Helder, Stellendam, Curacao, Brest (Frankrijk), Duinkerken (Frankrijk), Oskarshamn (Zweden), Dubai (Verenigde Arabische Emiraten), Kaapstad (Zuid-Afrika), Singapore.

Damen Shiprepair Amsterdam
Damen Shiprepair Amsterdam heette vroeger Shipdock. Dit was een scheepswerf en staalconstructeur. Damen Shiprepair Amsterdam is onderdeel van Damen Shipyards Group. Het bedrijf is een gevestigde internationale speler in de scheepsbouw- en onderhoudssector. Damen Shiprepair Amsterdam is gevestigd aan het IJ in Amsterdam Noord.
De Amsterdamse werf is gevestigd op een deel van het terrein van de voormalige Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij. In 1985 ging deze werf failliet. In 1987 werd Shipdock Amsterdam gesticht door DCG Holding. Deze werd in 1999 overgenomen door de IMCA Group van Erik de Vlieger en in 2003 werd de naam veranderd in Amsterdam Shiprepair. In 2005 ging deze werf failliet. In juli 2015 besloten Volharding Shipyards, Braspenning Coatings en het voormalige management het bedrijf voort te zetten onder de naam Shipdock. Hierbij werd ook de werf van Volharding Shipyards in Harlingen onderdeel van het bedrijf. Deze werf was in 2001 door Volharding overgenomen van Bijlsma Shipyard. In Amsterdam worden schepen tot een lengte van 250 meter gerepareerd. Naast algemene reparatie en onderhoud, doet Damen ook speciale projecten waarin een beroep wordt gedaan op hun vakmanschap en specialisme. Op de werf in Amsterdam beschikt men ook over een professionele machinewinkel en een stalen constructie faciliteit: Niron Staal. Niron Staal Amsterdam is onderdeel van Damen Shiprepair.

In een droogdok bij Damen Shiprepair aan het IJ in Amsterdam Noord tijdens de Instameet 24H Noord In een droogdok bij Damen Shiprepair aan het IJ in Amsterdam Noord tijdens de Instameet 24H Noord

In Amsterdam zijn er 4 droogdokken (dok 1 t/m dok 4). Alle dokken hebben een andere lengte, breedte en hoogte. De grootte van dok 1 is 140 x 19,5 x 5,1 (lengte x breedte x diepte) meter, dok 2 meet 165 x 21,5 x 6,0 meter, dok 3 is 205 x 26,75 x 8,2 meter groot en dok 4 is 250 x 36,25 x 8,0 meter groot. Elk van de vier dokken heeft twee kranen. Naast de dokken zijn er zes verschillende kaderuimtes. Deze variëren in lengte van 120 tot 420 meter. Elke ligplaats heeft 1 kraan.
Activiteiten in Amsterdam zijn reparaties, schilderen en stralen, timmerwerk, onderhoud en reparatie van de brandstofpomp, steigers, elektrotechniek en instrumentatie, tankreiniging.

Adres
Damen Shiprepair
T.T. Vasumweg 125-131
1033 SG Amsterdam
Telefoon: 020 - 631 82 18
Fax: 020 - 631 57 91
E-mail:
Website:
Damen Shiprepair


Voor meer foto's van Damen Shiprepair in Amsterdam Noord, zie: foto's Damen Shiprepair.

 

 

 


Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Tijdens de Instameet 24HNoord bezocht ik o.a. scheepswerf Damen Shiprepair in Amsterdam Noord. Voor deze instameet bezocht ik werkplaatsen en een dok. Meer informatie over Damen Shiprepair lees je hier. Lees je mee? #damenshiprepair #24hnoord #instameet #instameet24hnoord #amsterdamnoord #jtravel #jtravelblog Tijdens de Instameet 24HNoord bezocht ik o.a. scheepswerf Damen Shiprepair in Amsterdam Noord. Voor deze instameet bezocht ik werkplaatsen en een dok. Meer informatie over Damen Shiprepair lees je hier. Lees je mee? #damenshiprepair #24hnoord #instameet #instameet24hnoord #amsterdamnoord #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment