JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

De rode toren vanaf het terras van de hoogste kas van Amsterdam HoogtIJ  in Amsterdam Noord tijdens de Instameet 24H Noord

HoogtIJ is gevestigd in een glazen kas bovenop kantoorgebouw Deep, een kantoorgebouw van vijf verdiepingen aan het IJ in Amsterdam Noord. De glazen kas is in 2016 bovenop het kantoorgebouw geplaatst. De kas kreeg al snel een eigen naam 'HoogtIJ'; hoog, allerhoogst en aan het IJ. HoogtIJ is in 2017 geopend.

HoogtIJ is schitterende plek. Met al het glas en uitzicht over het IJ heeft deze locatie een echt stedelijk 'wauw'-gevoel. In de eerste maanden werd de ruimte alleen overdag door een kleine groep mensen, die werkten in het pand, gebruikt. Dit was jammer van deze ruimte. Er moest een grotere groep mensen gebruik kunnen maken van deze locatie. Dat is de reden dat de glazen kas een af te huren locatie werd. Ook is er toen een begin gemaakt met het organiseren van evenementen.

In HoogtIJ vinden nu regelmatig evenementen plaats, zoals exposities, kleine concerten, culturele events en pop-up diners met bekende chef koks. De kunst die op de exposities tentoongesteld worden, zijn voor mooie prijzen te koop. HoogtIJ kunt u ook huren voor een vergadering, ontvangst van relaties, teambuildingsessies, een borrelmiddag/-avond of een andere feestje. Alles wordt naar uw wens uitgevoerd. Er is ruimte voor groepen tot 100 mensen.

De kas is ruim en open opgezet. Het is een ruimte van 130 m2. In deze ruimte zijn veel planten aanwezig die genieten van het zonlicht dat door de glazen kas naar binnenvalt. De kas heeft 360° zicht.

Buiten bevindt zich een groot dakterras van 200 m2, vanwaar u een schitterend uitzicht over het IJ en Amsterdam Noord heeft. Vanaf het dakterras is per wenteltrap de rode toren te beklimmen, vanaf hier heeft u ook weer een schitterend uitzicht over het IJ en Amsterdam Noord en over de kas zelf. De uitkijktoren is van de hand van de eigenaar van het kantorencomplex.

Als u HoogtIJ bezoekt, kunt u gratis bij het kantoorcomplex parkeren. Een andere mogelijkheid om HoogtIJ te bereiken is per pont vanaf Java-eiland. Deze pont meert op een minuut lopen van HoogtIJ aan. Met buslijn 33 is HoogtIJ vanaf Amsterdam Centraal Station te bereiken.

Adres
HoogtIJ
Johan van Hasseltweg 39
1021 KN Amsterdam
E-mail:
Website:
Klik hier voor de website van HoogtIJ


Voor meer foto's van HoogtIJ in Amsterdam Noord, zie: foto's HoogtIJ.


 


Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Tijdens de Instameet 24HNoord bezocht ik o.a. de kas van HoogtIJ in Amsterdam Noord. HoogtIJ een glazen kas gebouwd bovenop kantoorgebouw Deep. Meer informatie over HoogtIJ lees je hier. Lees je mee? #hoogtij #24hnoord #instameet #instameet24hnoord #amsterdamnoord #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment