JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Ik nam in oktober 2021 deel aan de Instameet Week van de Industriecultuur met bezoeken aan het Riwald Recycling in Beverwijk, Broedmachine in Beverwijk, een Beverwijkse haventocht en het beeldenpark 'Een Zee van Staal' in Wijk aan Zee. Alles over de Broedmachine in Beverwijk leest u hier.

 

In oktober 2021 nam ik deel aan de Instameet Week van de Industriecultuur met bezoeken aan Riwald Recycling in Beverwijk, de Broedmachine in Beverwijk, een haventocht in Beverwijk en het beeldenpark 'Een Zee van Staal' in Wijk aan Zee. Alles over de Broedmachine in Beverwijk leest u in dit artikel.

 

Ligging

De Broedmachine is gevestigd aan de Parallelweg 7 op de hoek met de Zuiderkade in Beverwijk op het Bedrijventerrein Beverwijk Business Docks. 

 

Broedmachine in Beverwijk

De Broedmachine is sinds 2017 een plek waar creatieve en startende ondernemers het hele jaar door terecht kunnen om te experimenteren en te maken. Het is plek waar ruimte is voor ontwikkeling, verbinding en samenwerking. De Broedmachine is een veilige leeromgeving waar experimenten worden aangemoedigd. De Vereniging Broedmachine ondersteunt de continuïteit van Stichting Young Art Festival. De Broedmachine stimuleert initiatieven die gebaseerd zijn op creativiteit, kwaliteit, ondernemerschap, eigen initiatief en innovatie.Startende makers met een goed idee en ambitie kunnen hier proberen, uitvinden en samenwerken met ervaren machinebewoners en mentoren.

In het gebouw aan de Parallelweg in Beverwijk vind je een gedeelde werkplaats, oefenruimtes en flexwerkplekken. Iedereen die mee wil doen wordt lid van de vereniging Broedmachine. De basisbeginselen van de Broedmachine zijn techniek, innovatie, cultureel ondernemerschap, eigen initiatief en het delen van kennis. Startende makers met een goed idee en ambitie kunnen hier proberen, uitvinden en samenwerken met ervaren machinebewoners en mentoren. In de Broedmachine zijn optredens, exposities en bijeenkomsten.

Mocht u een ruimte nodig hebben voor een vergadering of een bijeenkomst, deze ruimte kunt u in de Broedmachine huren.

In totaal zijn er 43 ateliers te huur voor creatieven, kunstenaars, muzikanten, ontwerpers of duurzame initiatieven. Deze ateliers zijn 10-50 m2

Podiumcafé Toos in de Broedmachine is de plek voor lunch en diner. Het Podiumcafé is geopend van woensdag t/m zaterdag geopend voor zowel lunch als diner. Meer informatie leest u op de website van Podiumcafé Toos. Podiumcafé Toos is gevestigd op de begane grond van de Broedmachine.

De atelierhouders hebben allemaal hun eigen kennis en vaardigheden, zo zijn er beeldende kunstenaars, een koffiebranderij, fotografen, theatermakers en andere creatievelingen die hier hun werkplaats hebben.

De Broedmachine in Beverwijk

 

Praktische informatie

 

Overige informatie

 • Lunchen en dineren kan bij Podiumcafé Toos op de begane grond van de Broedmachine.
 • Er is geen lift aanwezig.
 • Toiletten zijn boven en alleen per trap bereikbaar.
 • Er worden regelmatig workshops voor jong en oud gegeven.

 

Bereikbaarheid

 • Auto : Vanuit Amsterdam neemt u de weg naar Beverwijk. Op de A22 rijdt u richting Beverwijk en slaat af bij de afslag richting Verkeersplein Noord. Dan is het bijna een kilometer naar de Broedmachine. Parkeren kunt u in de buurt van de Broedmachine.
 • Openbaar vervoer: Station Beverwijk ligt aan de andere kant van de A22 en N197. Lopend is de Parallelweg in ongeveer 20 minuten bereikbaar via de Wijckermolen en de Viaductweg. U kunt per bus of trein aankomen op het station van Beverwijk.

 

Adres

Broedmachine
Parallelweg 7
1948 NK Beverwijk
Telefoon: 06 - 24 51 12 11
E-mail:
Website:
     Logo van de Broedmachine in Beverwijk

 

Sociale media

Facebook
Instagram
Linkedin

 

Voor meer foto's van de Broedmachine in Beverwijk, zie: Foto's van de Broedmachine in Beverwijk.

 

 


Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik nam deel aan de Instameet Week van de Industriecultuur 2021. Eén van de bezochte locaties was de Broedmachine in Beverwijk. Alles over de Broedmachine in Beverwijk lees je in dit artikel. Lees je mee? #broedmachine #broedmachinebeverwijk #weekvandeindustriecultuur #beverwijk #instameet #jtravel #jtravelblog Ik nam deel aan de Instameet Week van de Industriecultuur 2021. Eén van de bezochte locaties was de Broedmachine in Beverwijk. Alles over de Broedmachine in Beverwijk lees je in dit artikel. Lees je mee? #broedmachine #broedmachinebeverwijk #weekvandeindustriecultuur #beverwijk #instameet #jtravel #jtravelblog Ik nam deel aan de Instameet Week van de Industriecultuur 2021. Eén van de bezochte locaties was de Broedmachine in Beverwijk. Alles over de Broedmachine in Beverwijk lees je in dit artikel. Lees je mee? #broedmachine #broedmachinebeverwijk #weekvandeindustriecultuur #beverwijk #instameet #jtravel #jtravelblog  

Ik nam deel aan de Instameet Week van de Industriecultuur 2021. Eén van de bezochte locaties was de Broedmachine in Beverwijk. Alles over de Broedmachine in Beverwijk lees je in dit artikel. Lees je mee? #broedmachine #broedmachinebeverwijk #weekvandeindustriecultuur #beverwijk #instameet #jtravel #jtravelblog Ik nam deel aan de Instameet Week van de Industriecultuur 2021. Eén van de bezochte locaties was de Broedmachine in Beverwijk. Alles over de Broedmachine in Beverwijk lees je in dit artikel. Lees je mee? #broedmachine #broedmachinebeverwijk #weekvandeindustriecultuur #beverwijk #instameet #jtravel #jtravelblog Ik nam deel aan de Instameet Week van de Industriecultuur 2021. Eén van de bezochte locaties was de Broedmachine in Beverwijk. Alles over de Broedmachine in Beverwijk lees je in dit artikel. Lees je mee? #broedmachine #broedmachinebeverwijk #weekvandeindustriecultuur #beverwijk #instameet #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment