JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

M4H (Merwe-Vierhavens) is een havengebied aan de Maas in Rotterdam. De gemeente en het Havenbedrijf Rotterdam werken samen aan de transformatie van het oude havengebied naar een gebied met een combinatie van innovatieve maakbedrijven, horeca, evenementen en wonen. Samen met RDM Rotterdam (aan de overkant van de Maas) vormt M4H het Rotterdam Makers District. Het gebied is booming business geworden.

In het M4H gebied meerden in het verleden dagelijks boten vol vrachtladingen met fruit aan. Het gebied heeft zich ontwikkeld tot een innovatief vestigingsgebied. Hier werken bedrijfsleven, overheid en kennisinstituten samen om duurzaamheid tot stand te brengen. In M4H zijn haven- en transportbedrijven en innovatieve bedrijven gevestigd. De fruitoverslag is hier, als gevolg van containerisatie, grotendeels weggetrokken. In de vrijgekomen panden zijn nu veel bedrijven en bedrijfjes gevestigd. Bedrijven die hier gevestigd zijn, zijn bijvoorbeeld de Keilewerf, waar pionierende en ambachtelijke maakbedrijven onderdak hebben gevonden, Studio Roosegaarde, Atelier van Lieshout, Rainmaker Holland. Pionierende en ambachtelijke maakbedrijven hebben hier hun plek gevonden. In de Ferro Dome wordt in 2019 een multifunctionele danceclub geopend.

Een plant in de voedseltuin in het M4H district in Rotterdam

In de voedseltuin is op een braakliggend terrein aan de gedempte Keilehaven aangelegd. Hier worden door vrijwilligers en mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt biologische groenten en fruit gekweekt om de voedselpakketten voor klanten van de voedselbank aan te vullen.

Vanaf het Dakpark heeft u een mooie uitzicht over de omgeving. Onder het Dakpark zijn winkels van bekende ketens gevestigd.

Een manier om het gebied te verkennen is per fiets. U ziet de lange kades met hallen vol nieuwe economische activiteiten en mooie vergezichten over de rivier de Maas. De fietstocht start bij het Marconiplein en heeft een lengte van ongeveer 9 kilometer. U verkent het gebied van de Vierhavens en de Keilehaven. U kunt het M4H Rotterdam bereiken vanaf het Marconiplein en met de watertaxi vanaf RDM Rotterdam.

Adres
M4H Rotterdam
Lekstraat 14
3029 BN Rotterdam
Telefoon: 010 283 38 00
E-mail:
Website:
Logo M4H


Voor meer foto's van M4H in Rotterdam, zie: foto's M4H.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


M4H (Merwe-Vierhavens) is een havengebied aan de Maas in Rotterdam. Ik nam hier deel aan de Rotterdam Makers District Instameet. Meer over de M4H in Rotterdam lees je hier. Lees je mee? #M4H #rotterdammakersdistrict #instameet #rotterdam #jtravelblog #jtravel

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment