JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Doi Tung ligt in het Mae Fa Luang District. Deze berg is 1.322 meter hoog. De route er naar toe gaat door een prachtig landschap met veel interessante bezienswaardigheden, zoals het Doi Tung Palace (Pra Tamnak Doi Tung), de Mae Fa Luang Tuin en een dorp van de Akha bergstam, Ban Pha Mae.

Naast uitkijkposten is de Wat Phra That Doi Tung Heilige Relic de meest opvallende attractie. Dit is een oude religieuze plek boven op de berg. Het heiligdom heeft een dik Chinees Boeddhabeeld. Het brengt, volgens de boeddhistische traditie, geluk om de (ontstemde) klokken te luiden die rondom zijn opgesteld en om muntstukken in een bron te werken. De grootste beloning vormt hier echter het overweldigende uitzicht over de bebouwde hellingen en tot ver in Noord Thailand. De twee belangrijkste gebouwen van het complex zijn de gelijkvormige chedi's uit 911. Deze werden als schrijn voor de sleutelbeenderen van Boeddha gebouwd. Na voltooiing van de chedi’s werd op bevel van koning Achutaraj van Ngon Yang een enorme vlag (tung) gehesen die volgens zeggen 2 kilometer lang was. De berg dankt zijn naam hieraan.

Ma Fae Luang tuinen op de Doi Tung berg nabij Chiang Rai

In het Ambachtelijk Industrieel Centrum kunt u zien hoe sa-papier van de schors van de papiermoerbeiboom gemaakt wordt. Het centrum werd gesticht door de Prinses Moeder, die tot aan haar dood in haar residentie vlak onder de top van de berg verbleef. Deze Koninklijke residentie is bekend als de Phra Tamnak Doi Tung. De Koninklijke villa ligt op de hellingen van de aangrenzende Pa Kluay Reservoir. De villa diende tijdens de wintermaanden als een Koninklijk toevluchtsoord voor de Prinses Moeder. Zij overleed in 1995. De prinses moeder was de moeder van de huidige koning van Thailand, Bhumibol, maar zij is zelf nooit koningin geweest. Zij werd liefkozend Mae Fah Luang (Moeder van Alle Mensen) genoemd. De Koninklijke villa was gebouwd met als achtergrond dat de lokale bergstammen zouden worden vereerd met Koninklijke aanwezigheid en daardoor zouden stoppen met hun opiumteelt. De hoop was dat de aanwezigheid van de Koninklijke familie de opiumvelden weer naar Birma zou verplaatsen, weg van de openbaarheid. Hoewel het drugsverkeer aanzienlijk is geslonken wordt bezoekers geadviseerd op de hoofdwegen te blijven en alleen met een lokale gids te trekken. De Koninklijke residentie ligt aan een zijweg, 12 kilometer bergop.

Ook vindt u 'Suan Mae Fa Luang' op de berg. Dit zijn schitterend aangelegde tuinen vol met honderden verschillende soorten planten en bloemen, vernoemd naar de Prinses Moeder en het Doi Tung Development Project. De tuin werd in 1987 opgericht door wijlen Prinses Moeder. In het midden van deze tuin staat de sculptuur 'Continuïteit'. De Prinses Moeder gaf deze naam aan het beeld om de aandacht te vestigen op het feit dat continuïteit tot het succes van een inspanning zorgt. De decoratieve bloemen in Mae Fah Luang Garden worden door de lokale dorpelingen gekweekt en gevoed. The Garden brengt aanzienlijke inkomsten naar het gebied, net als werkgelegenheid voor de lokale bevolking.

Op de berg bevinden zich verder een lunchroom, een restaurant en een café met zelfbediening. In de bossen bevindt zich de Doi Tung Lodge, voor een comfortabele overnachting op de berg.


Voor meer foto's van Doi Tung, zie: foto's Chiang Rai en omgeving.
Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Tijdens mijn rondreis door Thailand bezocht ik vanuit Chiang Rai de Doi Tung Berg. Hier lees je de informatie over de Doi Tung Berg en de Mae Fa Luang Tuin in de omgeving van Chiang Rai. Lees je mee over de Doi Tung Berg? #ChiangRai #DoiTung #thailand #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment