JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Vanuit Bangkok is de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt) een leuk uitstapje. Je leest hier alles over de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt). In dit artikel leest u alles over de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt).

 

Ongeveer 80 kilometer ten zuidwesten van de Thaise hoofdstad Bangkok bevindt zich de bekende drijvende markt (floating market) van Damnoen Saduak. Het Damnoen Saduak kanaal werd in 1866 door koning Rama IV van de Chakri-dynastie aangelegd om over het water het reizen tussen verschillende provincies te vergemakkelijken. In 1868 was de aanleg van de markt klaar en werd het voor het publiek geopend.

De Drijvende Markt is een doolhof van smalle klongs (kanalen) waarin kooplui hun goederen vanuit houten bootjes verkopen. Hier is een grote variatie aan groente en fruit. Vele exotische vruchten zoals banaan, doerian, mango, roosappel, guava, kokosnoot en andere lokale vruchten ziet u voorbij komen. Het leukst is om de kleurrijke kanalen per boot te verkennen, omdat u op deze manier echt kennis maakt met de lokale manier van handelen. Er zijn zelfs smalle bootjes met een complete keuken aan boord. Vanuit deze bootjes met een gloeiend hete wok worden de lekkerste gerechten geserveerd. Het zijn vooral vrouwen die u op de drijvende markt ziet handelen. De meeste vrouwen hebben hun gezicht met crème ingesmeerd en dragen een strohoed tegen de felle zon. Het is een bijzonder kleurrijk spektakel om alle bootjes door elkaar heen te zien krioelen.

Damnoem Saduak Floating Market

 

De meeste toeristen gaan naar de markt Talat Khlong Ton kem, 2 kilometer ten westen van het kleine centrum van Damnoek Saduak.

Veel van de houten huizen aan de klongs zijn door grote commerciële bedrijven tot souvenirwinkels en toeristenrestaurants omgebouwd. Ze kapen zo de handel weg van de verkopers op de klong. Toch vindt er nog steeds een vorm van traditionele handel op het water plaats. De twee bruggen tussen Ton Kem en Talat Khlong Hia Kui zijn goede vertrekpunten voor uw bezoek aan de Drijvende Markt. Als u de markten in een rustig tempo wilt bekijken, kunt u een wandeling maken over de wandelpaden langs de kanalen.

Het is aan te raden om de markt 's ochtends vroeg te bezoeken, zodat u de vele toeristen die de markt dagelijks bezoeken, voor bent. Ondanks dat Damnoen Saduak zeer toeristisch is, is de markt nog altijd een zeer populaire dagexcursie vanuit Bangkok.

De Damnoen Saduak Floating Market is dagelijks van 07.00-11.00 uur geopend.

 

Voor meer foto's van Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt), zie: foto's Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt).

 

 

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

Vanuit Bangkok is de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt) een leuk uitstapje. Je leest hier alles over de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt). Lees je mee? #drijvendemarkt #thailand #jtravel #jtravelblog Vanuit Bangkok is de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt) een leuk uitstapje. Je leest hier alles over de Damnoen Saduak Floating Market (Drijvende Markt). Lees je mee? #drijvendemarkt #thailand #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment