JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

De Queen Sirikit Botanic Gardens is een botanische tuin net buiten Chiang Mai. De Koningin Sirikit Botanic Garden was vroeger bekend als Mae Sa Botanic Garden.

Cactussen in de Queen Sirikit Botanical Gardens nabij Chiang Mai Orchidee in de Queen Sirikit Botanical Gardens nabij Chiang Mai Lotusbloem in de Queen Sirikit Botanical Gardens nabij Chiang Mai

Deze hele tuin dient als centrum voor botanische studies en voor onderzoek naar de Thaise flora. U vindt hier exotische planten- en bloemensoorten uit Noord-Thailand, Zuidoost- Azië en de rest van de wereld. Via een brug betreedt u de tuinen van het complex. Er is een explosie van de kleur van de prachtige bloembedden op gemanicuurde gazons. Bij de hoofdingang is een informatiecentrum. Vanaf dit punt kunt u een aantal natuurpaden doorkruisen. Het terrein is bijna duizend hectare groot. Er zijn acht kassen met daarin de favoriete plantensoorten van de koningin waarop momenteel de nadruk wordt gegeven: de orchidee en de lotus. Verder vindt u hier o.a. een tropische kas, een kas met cactussen en vetplanten.


Voor meer foto's van Queen Sirikit Botanische Tuin, zie: foto's Chiang Mai en omgeving.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


De Queen Sirikit Botanic Gardens is een botanische tuin net buiten Chiang Mai. Hier zie je kassen met orchideeën en lotussen en een tropische kas en een kas met cactussen en vetplanten. Meer lezen, lees dan dit artikel. Lees je mee? #queensirikitbotanicgardens #chiangmai #thailand #botanischetuin #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment