JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

De Japanse Brug ligt in Hoi An. De heilige Japanse Brug verbindt de Chinese en Japanse wijk in Hoi An. Aan het einde van de brug vindt u een pagode, de Chua Cau Tempel. De brug wordt bewaakt door apen en honden. Volgens de inwoners van Hoi An gebeurt dit omdat de bouw van de brug in het jaar van de aap startte en eindigde in het jaar van de hond. De brug is, volgens overlevering, gebouwd op de zwakke plek van het monster dat overstromingen in Vietnam veroorzaakte.

De brug is een unieke overdekte constructie gebouwd. De Japanners hebben deze brug gebouwd. De Japanse Brug is uitgegroeid tot een icoon van het stadje Hoi An. Het is ook een symbool van de invloed die de Japanners in de 16e eeuw in de regio hadden. Omstreeks het jaar 1590 werd door de Japanse gemeenschap van Hoi An de eerste brug op deze locatie gebouwd. Dit om hun wijk met het Chinese kwartier te koppelen. Deze wijken waren door een klein beekje van elkaar gescheiden. De brug werd als een symbolisch gebaar van vrede beschouwd. De naam van de bouwer van de brug is altijd anoniem gebleven. Een bord vermeldt alle namen van de Chinese en Vietnamese mensen die betrokken waren bij de restauratiewerkzaamheden, de naam van de ontwerper wordt hier niet genoemd omdat deze naam onbekend is. Ongeveer veertig jaar nadat de Hoi An Japanse Brug klaar, vertrokken de Japanners uit Vietnam om naar Japan terug te keren. Rond 1700 werd het houten bord bij de ingang van de brug opgehangen. De naam van de brug werd toen van 'Japanese Covered Bridge' ('Japanse overdekte brug' ) naar 'Bridge for Travelers from Afar' ('Brug voor reizigers van ver') veranderd. De Japanse Brug heeft door de eeuwen heen relatief weinig wijzigingen ondergaan. De drempels zijn in de koloniale tijd door de Fransen verwijderd en de weg over de brug is door hen voor gemotoriseerde voertuigen geëgaliseerd. In 1986 werden deze veranderingen tijdens een grote restauratie weer ongedaan gemaakt en de brug werd weer autovrij.

De Japanse brug in Hoi An

De Japanse Brug kruist een kleine gracht aan de westkant van de oude stad van Hoi An en verbindt de Nguyen Thi Minh Khai straat met de Tran Phu Straat. Dit is de belangrijkste verkeersader langs de rivier. Hier bevinden zich kunstgalerijen, cafés en de verkoop van de typische Hoi An souvenirs.

Een beeld van Tran Vo Bac De domineert het altaar van de tempel. Dit is een incarnatie van de Jade keizer. Deze taoïstische god was geliefd bij zeelieden omdat deze god wind, regen en andere ‘kwade invloeden’ beheerst. Op de tegenoverliggende zijde van de brug vindt u standbeelden van een hond en een aap. Het is onduidelijk waarom deze zich hier bevinden. Deze beelden worden tot op de dag van vandaag betwist. Er zijn lokale gidsen die beweren dat de bouw van de Japanse brug begon in het jaar van de hond en werd voltooid in het jaar van de aap. Maar er zijn ook mensen die menen dat de twee dieren werden gekozen om de brug te bewaken. Dit omdat veel Japanse keizers zijn geboren in het jaar van de hond of aap. Door dit feit zou de brug voor de Japanners een hogere status hebben verkregen.

U moet voor het oversteken van de Japanse Brug de vereiste coupon hebben. Deze is inbegrepen in het ticket voor het bezoeken van de historische plekken en gebouwen in de historische stad Hoi An. Een gebrek aan deze coupons hoeft geen probleem te zijn voor het oversteken van de brug. De tickets worden zelden gecontroleerd.


Voor meer foto's van de Japanse Brug, zie: foto's Hoi An.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


De bekendste brug in het mooiste stadje van Vietnam is de Japanse Brug. Hoi An staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Er is veel meer te zien in Hoi An dan alleen de Japanse Brug. Wat er te zien is lees in dit artikel. Lees je mee? #japansebrug #hoian #vietnam #werelderfgoedlijst #unesco #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment