JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

De Long Son Pagode is een boeddhistische tempel in de stad Nha Trang. Deze tempel wordt als één van de belangrijkste plaatsen in Nha Trang beschouwd. In dit artikel leest u alles over de Long Son Pagode in Nha Trang.


De Long Son Pagode is een boeddhistische tempel in de stad Nha Trang. Deze tempel wordt als één van de belangrijkste plaatsen in Nha Trang beschouwd. De tempel bevindt zich aan de westkant van de stad, aan de voet van de Trai Thuy Berg. Deze pagode staat ook bekend als de Tinh Hoi Khanh Hoa Pagode en als de An Nam Phat Hoc Hoi Pagode.

In 1741 werd de pagode door Dai Ngan Thien Su (een eretitel voor een boeddhistische monnik) gebouwd. In 1860 werd de pagode vernietigd door Franse kolonisten en in 1868 herbouwde de boeddhistische monnik Chanh Dac de pagode in de buurt van de oude plek van de voormalige pagode. De pagode ligt op een heuvel op een groot, vlak terrein. Na een grote cycloon in 1900 werd de tempel opnieuw verwoest en moest het worden verplaatst van de heuvel naar de huidige locatie. De Boeddhistische Studies Association maakte de tempel in 1936 tot het hoofdkwartier van de Boeddhistische Vereniging in Nha Trang. Onder leiding van Thich Ton dat Quyen werd de tempel in 1940 uitgebreid en gerenoveerd. De tempel werd in 1968, tijdens de Vietnamoorlog, zwaar beschadigd. Thich Thien Bin organiseerde in 1971 een restauratieprogramma voor de tempel. Dit alles volgens de plannen van de architect Vo Dinh Diep. Van de restauratie was ongeveer 60% klaar toen de stad Saigon, na de communistische overwinning op Zuid-Vietnam, viel.

Long Son Pagode in Nha Trang

Het dak en de ingang zijn gedecoreerd met draken, die gemaakt zijn uit mozaïeken van glas en aardewerk. De hoofdhal is versierd met moderne versies van traditionele motieven. Ook de pilaren aan weerszijden van het hoofdaltaar zijn versierd met kleurrijke draken. De hekpalen bij de ingang van de pagode zijn voorzien van lotusknoppen. Achter de pagode, op een heuvel, vindt u een enorm Boeddhabeeld van wit cement en deels verguld. Dit beeld kijkt richting het oosten. De Boeddha dateert uit 1965 en is 14 meter hoog en zit op een lotusbloem. Bij de voet van de Boeddha vindt u afbeeldingen van monniken en nonnen die zichzelf als protest tegen het Diem-regime verbrand hebben. Deze afbeeldingen bevindt zich in het lotusvormige voetstuk van het Boeddhabeeld. Aan de voorzijde van het beeld zijn een paar van draken van 7,20 meter lang. Het Boeddhabeeld is van verre zichtbaar. Halverwege de trap aan uw rechterhand, ziet u een andere grote Boeddha, liggend en wit. In 2003 werd dit Boeddhabeeld door een ambachtsman uit Thailand gemaakt. Op het tempelterrein kunt u ook de tuin bezoeken. Vanaf de pagode plek hebt u een schitterend uitzicht over de stad Nha Trang en zijn omgeving. De laatste jaren zijn er veel bedelaars te vinden bij de pagode.

De entree tot de tempel is gratis. De tempel is dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang geopend.


Voor meer foto's van de Long Son Pagode in Nha Trang, zie: foto's Nha Trang.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

De Long Son Pagode is een boeddhistische tempel in  Nha Trang. Deze tempel wordt als één van de belangrijkste plaatsen in Nha Trang beschouwd. Achter de pagode ligt een enorm Boeddhabeeld. Meer lezen over deze tempel doe je op mijn website. Lees je mee? #longsonpagode #pagode #nhatrang  #vietnam #jtravel #jtravelblog De Long Son Pagode is een boeddhistische tempel in  Nha Trang. Deze tempel wordt als één van de belangrijkste plaatsen in Nha Trang beschouwd. Achter de pagode ligt een enorm Boeddhabeeld. Meer lezen over deze tempel doe je op mijn website. Lees je mee? #longsonpagode #pagode #nhatrang  #vietnam #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment