JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Mui Ne is een kustplaats in Vietnam en ligt aan een baai van de Zuid-Chinese Zee, niet ver van Phan Thiet. Gelukkig is er geen hoogbouw neergezet, maar een reeks mooie resorts met laagbouw en tuinen. Mui Ne heeft het beste klimaat in Vietnam en prachtige zandduinen, palmbomen en stranden. In Mui Ne valt de minste regen van heel Vietnam en is er veel kans op warme zonnestralen. Mui Ne is populair bij surfers en één van de betere surfspots in heel Azië. Het is hier heerlijk om in alle stilte aan het strand te liggen, zeker als u vanuit het relatief dichtbij liggende Ho Chi Minh City komt. 's Avonds is het er gezellig druk in de straat vol restaurantjes en souvenirwinkels. Voordat het toerisme ontdekt werd was Mui Ne voornamelijk een vissersplaatsje en de lokale vissers zijn dan ook nog volop aanwezig. Vooral in het nabij gelegen Phan Tiet is de visserij nog bij vele de grootste inkomstenbron. Tegenwoordig is Mui Ne een enclave van Russische toeristen. Een aantal resorts, bars en restaurants heeft Russische eigenaars en de bordjes op straat zijn gesteld in het Vietnamees, Engels en Russisch.

Mui Ne

Het meest bekend is Mui Ne om zijn zandduinen. Deze zandduinen kunt u beklimmen. De zandheuvels lichten rood en goudkleurig op in het zonlicht. Jonge kinderen die bijzonder goed Engels spreken moedigen u aan om er op een plastic mat van af te glijden. Er duiken te midden van de duinen meerdere waterbronnen als oases op. De Fairy Spring (Suoi Tien) is zo’n waterbron. U vindt deze waterbron langs de hoofdweg ter hoogte van het Little Mui Ne Resort. De zandduinen van Doi Cat Bay liggen een paar kilometer ten noorden van Mui Ne. U kunt hier wandelen en u kunt met een sleetje de hellingen afglijden. Let er op dat de lokale kinderen u vaak helpen, maar u net zo makkelijk in een onbewaakt moment kunnen beroven. Houdt altijd u spullen/tassen bij u. Naast de zandduinen van Doi Cat zijn er ook nog de rode zandduinen. Dit gebied is veel kleiner dan de witte zandduinen, maar door de rode kleur leuk om even langs te gaan voor wat mooie foto's. Deze rode zandduinen liggen ten noorden van Mui Ne.

Voor het oude stadje ligt een schitterende haven met de lokale vissersbootjes. Vooral in de vroege ochtend of rond zonsondergang kunnen de fotografieliefhebbers hier goed terecht om van die typische lokale foto's van het dagelijkse leven in Vietnam te maken.

U kunt ook een bezoek brengen aan de Cham torens. Deze torens zijn een overblijfsel van het Cham koninkrijk en zijn in de 14e eeuw gebouwd. U ziet Phan Thiet vanuit één van de drie Cham torens liggen. Deze torens stammen uit de 8e eeuw. Ze behoren tot de oudste nog bestaande Chamtorens. De bouwstijl is een mix van Cham en Khmer. De 15 meter hoge kalan aan de zuidkant is gewijd aan een zoon van Po Nagar en het hele complex is een eerbetoon aan Po Shanu, een Cham-vorstin. De Vietnamezen hebben ze zo goed mogelijk gerenoveerd. In de Thap Poshanu Cham Tower staat een altaar voor de Cham god Shiva.

Het gebied om Mui Ne heet ook wel Prince's Castle. Een Franse prins vond het gebied zo mooi, dat hij in 1911 besloot hier te gaan wonen. De villa had bij het bouwen 13 kamers maar van zijn kasteel zijn nu nog slechts ruïnes over.

U kunt in Mui Ne vele watersporten beoefenen. De zeewind en het gebrek aan regen maken de zee hier ideaal om te surfen of te kiteboarden. De spullen die u hiervoor nodig hebt zijn in de buurt te koop of voor een goede prijs te huur. U kunt cursussen volgen.


Voor meer foto's van Mui Ne, zie: foto's Mui Ne en Phan Thiet.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Mui Ne is bekend om zijn rode zandduinen die je kunt beklimmen. Mui Ne is ook een badplaats met mooie stranden en mooie resorts met laagbouw en tuinen. Meer lezen over Mui Ne doe je op mijn website. Lees je mee? #muine #zandduinen #strand #vietnam #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment