JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Een leuke plaats in Vietnam om een dag door te brengen is Nha Trang. Hier kun je de Long Son Pagode en de Po Nagar Torens bekijken of een boottocht maken naar een van de tegenover Nha Trang gelegen eilanden of chillen en relaxen op het strand. Alles over Nha Trang leest u op mijn website.


Nha Trang is een bloeiende kuststad aan de Oostkust van Vietnam. Hier liggen stranden en een kraakheldere Zuid-Chinese Zee samen met tientallen tropische eilandjes voor de kust. Nha Trang ligt op 8 uur/400 kilometer rijden van Ho Chi Minh Stad. 'Wit huis' is de betekenis van Nha Trang. De stad is genoemd naar het enige stenen witte huis dat hier in het begin van de 19e eeuw aan de kust stond. Het huis was van dr. Yersin, een belangrijk bioloog die het pathogeen ontdekte dat pest veroorzaakt. Met behulp van dit pathogeen kon later een vaccin tegen de pest worden gemaakt. Het 'Pasteur Institute' is het onderzoekscentrum waar dr. Yersin de leiding over had. Dit centrum bestaat nog steeds. Een deel van dit instituut is nu een museum, dat gewijd is aan het leven van deze bijzondere man die veel betekend heeft. De werkelijke reden dat Nha Trang een prettige bestemming is, zijn de stranden en is de zee. U kunt u hier vandaan met een boot naar één van de omliggende onbewoonde tropische eilandjes laten varen waar u onder water van het kleurrijke koraal en de tropische vissen kunt genieten. Nha Trang is de bekendste badplaats van Vietnam. U vindt hier twee van de mooiste stranden van Vietnam, Jungle Beach en Doc Let. Nha Trang was vroeger een slapend vissersdorp.

Het grootste deel van de bevolking van Nha Trang is boeddhistisch. In de stad vindt u de nodige boeddhistische bouwwerken zoals de Thap Ba Cham Tempel. Deze tempel is gewijd aan de Boeddhistische priester Ponagar. Een andere bezienswaardigheid is de Long Son Pagode met een veertien meter hoge witte Boeddha. Dit is deels een monument opgericht voor een aantal monniken, die zichzelf verbrand hebben als protest tegen het Diem regime.

In Nha Trang zijn sporen van het Koninkrijk Champa te vinden. De Champa vestigde zich vanaf het jaar 200 in centraal Vietnam en beheerste het gebied tot de 10e eeuw. Het volk heeft Indonesische roots. De Cham waren deels boeddhistisch en deels hindoeïstisch. Nha Trang was de laatste stad, dat nog lang in handen bleef van de Cham. Dit is de reden dat er in deze omgeving nog veel gebouwen uit deze periode te vinden zijn, zoals de Po Nagar Torens. Dit is een hindoeïstisch bouwwerk iets ten noorden van Nha Trang en is misschien wel het meest indrukwekkende gebouw met zijn vele torens, zalen en beelden.

De meest vereerde pagode van Nha Trang is de Long Son Pagode die op de Trai Thuy heuvel ten zuiden van de stad staat. Het heiligdom werd in het begin van de 20e eeuw door een orkaan verwoest en is daarna diverse malen gerestaureerd. De pagode is nu gewijd aan de vele boeddhistische monniken die de dood vonden tijdens het bewind van de Zuid-Vietnamese president Ngo Dinh Diem (1955-1963). De pagode is nog altijd in gebruik en wordt door monniken bewoond. De pagode is in de Chinees-Vietnamese stijl gebouwd.

Long Son Pagode in Nha Trang Po Nagar Torens in Nha Trang

Po Nagar Cham torens is een tempel. De tempel is een van de belangrijkste Chamcomplexen in Vietnam. Het complex is gewijd aan de godin Po Yan Inu Nagar en is in de 8e eeuw gebouwd door de koningen van het Chamrijk Kauthara. Po Yan Inu Nagar was een Chamgodin, maar is nu de beschermster van de stad Nha Trang. Zij wordt door de etnische Vietnamezen, Chinese boeddhisten en Chamhindoes vereerd. Van de acht torens staan er nog vier overeind. De Thap Chinh toren is gebouwd in 1817 en is het indrukwekkendst. Binnen staat een beeld van de hindoegodin Uma in haar incarnatie als Po Nagar. Bij de ingang danst de hindoegod Shiva op de rug van zijn rijdier, de stier Nandi. Ook de zuilen van een vervallen meditatiezaal (mandapa) zijn bewaard. In een klein museum kunt u kunstvoorwerpen van de Cham bezichtigen.

De Nha Trang kathedraal is de zetel van de katholieke bisschop van Nha Trang. De kathedraal werd in de jaren dertig in provinciale Frans gotische stijl gebouwd. De kathedraal wordt door een hoge, vierkante klokkentoren met bovenop een kruis gedomineerd. U vindt hier gebrandschilderde ramen die uitkomen op een kruisgang met arcaden, die de kathedraal aan drie zijden omringt. De drie in 1786 in Frankrijk gegoten klokken verkeren nog in goede staat.


Voor meer foto's van Nha Trang, zie: foto's Nha Trang.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In Nha Trang vind je mooie zandstranden. Daarnaast zijn er veel tempels die je kunt bezoeken, zoals de Long Son Pagode en de Po Nagar Torens. Ook leuk is om je met een bootje naar een van eilanden voor de kust te laten varen, Wil je meer weten over Nha Trang, kijk dan op mijn website. #nhatrang  #vietnam #jtravel #jtravelblog In Nha Trang vind je mooie zandstranden. Daarnaast zijn er veel tempels die je kunt bezoeken, zoals de Long Son Pagode en de Po Nagar Torens. Ook leuk is om je met een bootje naar een van eilanden voor de kust te laten varen, Wil je meer weten over Nha Trang, kijk dan op mijn website. #nhatrang  #vietnam #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment