JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Het voormalige vissersdorp Phan Thiet is een populaire strandbestemming. Phan Thiet ligt in het zuidoosten van Vietnam aan de Zuid-Chinese Zee. Steeds meer mensen ontdekken de prachtige zandstranden en de kleine eilanden voor de kust. De visserij is grootste industrie van Phan Thiet. Volgens de lokale statistieken bevinden zich hier ongeveer 100 verschillende soorten vissen. Deze worden hier gevangen. De jaarlijkse opbrengst is meer dan 70.000 ton. Phan Thiet is beroemd om zijn Nuoc Mam (vissaus), een smaakmaker die veel gebruikt wordt in de Vietnamese keuken. De belangrijkste bron van inkomsten zijn toerisme, landbouw (visolie en visvangst, dragonfruit).

Alle resorts in Phan Thiet liggen direct aan het strand. Het strand bestaat uit 21 kilometer langgerekte zandstranden met rijen palmbomen. Het bijzondere aan deze kustlijn is dat het omzoomd wordt door de 'rode duinen'. U kunt in dit duingebied wandelen en sleeën vanaf de hellingen van deze zandduinen.

"Vissausvaten

Vroeger hoorde het gebied waar Phan Thiet ligt tot het oude koninkrijk van Champa. Later werd het gebied bij het vroegere Vietnam gevoegd. Phan Thiet was vroeger het centrum van Panduranga, het laatste semionafhankelijke vorstendom van de Cham, dat in 1832 door Nguyenkeizer Minh Mang werd ingelijfd. De Chamnaam van de stad is Malithit. De plaatselijke bevolking is het Chamverleden duidelijk aan te zien. In 1898 werd een nieuwe provinciale hoofdstad voor de regio Binh Thuan gekozen; dat werd Phu Tai, een voorstad van Phan Thiet.

De haven van Phan Thiet is een bezienswaardigheid. Hier komen de vissersboten binnen en worden de netten gerepareerd. In het centrum vindt u een tempel waar de vissers offers brengen voor een goede vangst. Het Ho Chi Minhmuseum vindt u ook in het stadscentrum. Hier kunt u memorabilia uit het leven van de vader des vaderlands vanaf het begin van zijn leven, dat hij in het buitenland doorbracht, tot aan zijn dood in 1969 zien, zoals zijn witte tuniek, zijn wandelstok, sandalen en witte helm. De rijen tafeltjes en stoeltjes in de school naast het museum zien er nog net zo uit als toen Ho Chi Minh er korte tijd lesgaf.

U kunt in de omgeving van Phan Thiet een bezoek brengen aan fabriekjes waar de vissaus gemaakt wordt. De vissaus productie is een proces waarbij ansjovis-achtige vissen worden gevangen, schoongemaakt en geplaatst worden in grote vaten met pekel. Het hele brouwsel wordt gedurende een periode van acht maanden tot een jaar gedroogd voordat de vis en bijproducten klaar zijn. De vloeistof wordt dan verdund tot minder geconcentreerde oplossingen en daarna gebotteld.


Voor meer foto's van Phan Thiet, zie: foto's Mui Ne en Phan Thiet.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Phan Thiet is een populaire strandbestemming in het zuidoosten van Vietnam. De visserij is grootste industrie van de stad.  Phan Thiet  is beroemd om zijn Nuoc Mam (vissaus), Wil je meer weten over Phan Thiet, kijk dan op mijn website. #phanthiet #vissaus #vietnam #jtravel #jtravelblog #strand

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment