JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Het Presidentieel Paleis ligt achter het Mausoleum van Ho Chi Minh in Hanoi. Dit paleis is in 1901 als woonhuis voor de gouverneur-generaal van Frans Indochina gebouwd. De trappen, de luiken en de sierlijke smeedijzeren hekken dateren uit de belle époque. De okergouden kleur weerspiegelt het Franse koloniale verleden. Het gebouw, in Italiaanse renaissancestijl was een ontwerp van Auguste Henri Vildieu, de officiële Franse architect van Vietnam. Het gele paleis is niet toegankelijk voor het publiek, maar wordt nog als ontvangstgebouw voor staatshoofden gebruikt. De buitenkant is te bezichtigen als u naar het huis van Ho Chi Minh loopt.

Presidentieel Paleis in Hanoi


Voor meer foto's van het Presidentieel Paleis in Hanoi, zie: foto's Hanoi.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Het Presidentieel Paleis ligt achter het Mausoleum van Ho Chi Minh in Hanoi. Het paleis is alleen van de buitenkant te zien als je van het mausoleum van Ho Chi Minh naar het huis van Ho Chi Minh loopt. Meer lezen over het Presidentieel Paleis in Hanoi doe je op mijn website. Lees je mee? #presidentieelpaleis #hanoi #vietnam #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment