JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Een mooie plek in Vietnam is Tam Coc. Tijdens een twee uur durende sampantocht vaart u naar een grot en via dezelfde weg terug tussen de karstbergen. Meer over Tam Coc leest u in dit artikel.


Tam Coc ligt 10 kilometer ten zuidwesten van Ninh Binh in het noorden van Vietnam.

Tam Coc is driegrottenstreek van een mystieke, waterrijke schoonheid. Het is een door land omgeven miniatuurversie van de Halong Bay, het wordt ook wel Halong Bay aan de rijstvelden genoemd. De film Indochine werd hier opgenomen en dit zette het gebied op de kaart. De populariteit heeft voor- als nadelen: de toegangswegen zijn verbeterd en de kanaaloevers zijn voorzien van beton. Maar Tam Coc is ook veel te commercieel geworden. De dag wordt voor veel toeristen door de vasthoudendheid van de verkopers verpest.

De twee uur durende sampantocht is een hoogtepunt voor veel toeristen. Al zigzaggend vaart u over de rivier de Ngo Dong tussen bolvormige karstheuvels door in een overstroomd landschap. De rivier en rijstvelden vloeien hier samen. De berggeiten staan hoog op de kliffen en u kunt voorbij scherende kleurige ijsvogels zien. Het einddoel is Tam Coc. Hoe verder u stroomopwaarts vaart, hoe indrukwekkender het landschap. Dit zijn drie lange, donkere grotpassages. Deze zijn uit de kalksteenheuvels geërodeerd. De sampan kan hier na zware regenval maar net door. De roeiboten worden bemand door vrouwen.

Tam Coc Op weg naar de grot in Tam Coc

De Ca grot ligt aan de voet van een grote berg die de Ngo Dong rivier kruist. De Ca grot is de eerste grot en ook de langste en breedste grot van Tam Coc tour. Als u de grot invaart, ziet u de binnenkant van de grot. Deze wordt geopend met stalactieten en druppelend water in de rivier. Het geluid van het kabbelende water aan de zijkanten van de boten en het geluid van de roeiboot maken een wonderbaarlijk geluid. De grot is relatief lang. Na deze grot ziet u in de verte, aan de rechterkant, een indrukwekkende reeks bergen met veel grote stenen op elkaar gestapeld. Deze stenen zijn gedurende miljoen jaren door zeewater uitgehold. De volgende grot is de Giua grot. De Guia grot is 60 meter lang en 18 meter breed. Deze grot ligt aan de voet van een berg die de Ngo Dong rivier kruist. De ingang van het plafond van de grot bestaat uit stalactieten in verschillende vormen. De stalactieten projecteren de rivier naar van het plafond van de grot die zo laag is dat de toeristen het plafond kunnen aanraken. Na deze grot is het landschap zeer imposant met bergen rondom een deel van Ngo Dong rivier die verder stroomt door de groene rijstvelden. De rivier tussen Guia grot en Ca grot is ongeveer 100 meter. In de bergen, aan de rechterkant is een grote grot, het is Bat grot (Doi Cave), waar zwermen vleermuizen leven. Er is nog een grot aan de linkerkant, die een grote steen naast de ingang heeft. De steen heeft de vorm van een meisje in kleermakerszit, genietend van het uitzicht van de toeristen die op de boten in de rivier dobberen. De Bat grot is de kleinste van de drie grotten, maar het is de koelste met een aangenaam briesje.

Tussen de begroeide kalksteenrotsen liggen heldere, ondiepe meertjes waar vlinders rondfladderen en vrouwen die in kleine bootjes rondvaren op zoek naar eten. Vogelliefhebbers spotten de reigers en ijsvogels op deze rivier. Op de terugweg kunt u vragen om een stop bij de Thai Vitempel, op loopafstand van de rivier. Het is een sfeervolle locatie uit de 13e eeuw die is gewijd aan de stichter van de Trandynastie.


Voor meer foto's van Tam Coc, zie: foto's Tam Coc.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In Tam Coc is er de mogelijkheid om een twee uur durende sampantocht te maken naar de driegrottenstreek. Een hoogtepunt voor veel bezoekers. Meer lezen over Tam Coc doe je op mijn website. Lees je mee? #tamcoc #vietnam  #jtravel #jtravelblog In Tam Coc is er de mogelijkheid om een twee uur durende sampantocht te maken naar de driegrottenstreek. Een hoogtepunt voor veel bezoekers. Meer lezen over Tam Coc doe je op mijn website. Lees je mee? #tamcoc #vietnam  #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment