JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Greenmarket Square is een historisch plein in het centrum van het oude Kaapstad. Voor echte Afrikaanse dingen, is er maar één echte plek in Kaapstad: de Greenmarket Square. Het is een toeristische trekpleister van de bovenste plank.

Greenmarket Square ligt tussen Longmarket Street en Shortmarket Street, en is ongeveer 100 bij 100 meter groot. De verkopers en handelaren komen vaak niet uit Zuid-Afrika maar uit Congo, Malawi of Zimbabwe. Ook het houtsnijwerk komt uit deze landen. Echt Zuid-Afrikaans handwerk zijn de artikelen die van blikjes zijn gemaakt en de voorwerpen met geregen kralen.

Greenmarket Square in Kaapstad

In 1696 werd Greenmarket Square gebouwd. Dit werd gedaan op de plek wanneer het burger horlogehuis werd gebouwd. In 1761 werd het horlogehuis gesloopt. Daarna werd het oude binnenstad Huis op deze plaats gebouwd. In die periode fungeerde dit gebouw als stadhuis. Nu kunt u hier de Michaeliscollectie, een privécollectie met veel Nederlandse en Vlaamse schilderijen uit de 16e en 17e eeuw ontdekken. Hieronder zijn werken van Rembrandt en Frans Hals. De toegang is gratis en u kunt in de rustige binnentuin uitrusten. Veel van de andere huizen op het plein dateren uit de jaren 1860. Greenmarket Square is in 1961 tot nationaal monument uitgeroepen. Het plein was oorspronkelijk bestemd voor de rijken en de elite, maar nu vindt u hier mensen uit alle lagen van de bevolking en het plein is dan ook een eerbetoon aan de levendigheid van Afrika. In de loop der jaren heeft het plein dienst gedaan als een slavenmarkt, een groentemarkt, een parkeerplaats en nu doet het plein dienst als een informele markt met handel in voornamelijk Afrikaanse souvenirs, ambachten en curiosa.

Tijdens de apartheid was het marktplein vaak het middelpunt van politieke protesten, omdat het parlement hier vlakbij is gevestigd.

Br/>


Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Greenmarket Square is een historisch plein in het centrum van het oude Kaapstad. Voor echte Afrikaanse dingen moet je naar deze markt. Wil je meer weten over de Greenmarket Square in Kaapstad, lees dan dit artikel. Lees je mee? #kaapstad #markt #greenmarketsquare #zuidafrika #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment