JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Het Petrified Forest (Versteende Woud) ligt op een zandstenen rif waarop 50 boomfossielen staan die naar schatting 260 miljoen jaar oud zijn. Volgens de lokale verhalen zijn de boomstammen door een gletscher naar deze plek gebracht. Mineralen in de zandstenen ondergrond hebben de bomen versteend. Door de erosie van het zandsteen zijn de bomen blijven staan. Reuzebomen zijn letterlijk versteend en liggen als fossielen verspreid over een klein gebied. De bomen zien er soms nog levensecht uit. Omdat de wortels van de bomen ontbreken, zijn de bomen naar alle waarschijnlijkheid met een vloed vanuit het noorden aangevoerd. De bomen mogen fossielen zijn, rondom de bomen groeien diverse planten zoals de welwitschia mirabilis. Dit is een wonderbaarlijke plant, waarvan sommige exemplaren 1.500 jaar oud zijn geworden. De planten kunnen leven door de condensatie, die ontstaat tijdens de dagelijkse ochtendmist, te absorberen.

Versteende bomen in Petrified Forest

Voor u deze site bereikt, zult u ongetwijfeld verschillende keren bordjes zien staan (die handmatig werden geschilderd), met 'Petrified Forest' als bestemming. Deze mag u gewoon negeren want het gaat in de meeste gevallen om kleine stalletjes waar ze buiten stukjes versteende bomen ook mineralen en andere curio trachten te verkopen. Voor sommigen heeft de site een belangrijke waarde en herbergt het een schat aan archeologisch materiaal, maar voor de meeste doorsnee bezoekers/toeristen is het gewoon een leuk tijdverdrijf en een locatie om foto's te verzamelen (geen stenen!).

Er zijn schaduwrijke parkeerplaatsen en picknicktafels. Het is strikt verboden ook maar iets mee te nemen. Wie Petrified Forest wil bezoeken, betaalt hiervoor. U zult begeleid worden door een lokale gids. De wandeling duurt ongeveer een drie kwartier tot een uur, afhankelijk van het aantal bezoekers dat de wandeling zal maken. De belangrijkste drijfveer achter de begeleiding bestaat erin dat men wil vermijden dat u stiekem een stukje van een versteende boom zou meenemen. De gidsen zijn zeer karig met uitleg, maar het is alvast niet moeilijk om uit te maken dat het hier wel degelijk om versteende bomen gaat.

Petrified Forest is dagelijks te bezoeken tussen 08.00 en 17.00 uur.


Voor meer foto's van Petrified Forest, zie: foto's Petrified Forest.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Tijdens mijn rondreis door Namibië bezocht ik het Petrified Forest (Versteende Woud). Dit zijn 50 boomfossielen die naar schatting 260 miljoen jaar oud zijn. Meer weten over dit natuurfenomeen, lees dan mijn website. Lees je mee? #petrifiedforest #namibie #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment