JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Signal Hill ligt aan de westkant van de Tafelberg in Kaapstad. Signal Hill ligt naast het Lion's Head en scheidt de voorsteden Green Point en Sea Point van de City Bowl.

De heuvel kan via Military Street, Bo-Kaap bereikt worden. De heuvel kreeg de naam Seinheuvel (Seinheuwel in het Afrikaans en Signal Hill in het Engels) in de Nederlandse koloniale tijd. Vanaf de heuvel werden seinvlaggen gebruikt om schepen te waarschuwen voor slecht weer. Voor elk schip dat men vanaf de heuvel de haven zag naderen, werden vanaf de negentiende eeuw ook seinschoten afgevuurd. Toen is ook de traditie ontstaan om elke dag stipt om twaalf uur 's middags een schot af te vuren ter ijking van de scheepsklokken. Nog steeds wordt elke dag om twaalf uur een kanonschot gevuurd. Uitzondering is de zondag, dan wordt er geen schot afgevuurd. De knal is in het grootste deel van de City Bowl te horen. U hoeft niet te schrikken.

Uitzicht over Kaapstad vanaf Signal Hill

Signal Hill is 350 meter hoog. Op een zonnige dag kunt u deze heuvel oprijden of lopen voor een geweldig uitzicht over de Victoria & Albert Waterfront, de haven, de rest van de stad, de Tafelberg, Devil's Peak, de oceaan en Robbeneiland. De inwoners van Kaapstad komen graag tegen zonsondergang op Signal Hill. Een mooie zonsondergang met een drankje in de hand is volgens Zuid-Afrikanen een probaat middel tegen stress. 's Avonds is Signal Hill is een beetje als 'lovers lane', populair bij stelletjes die daar van de romantiek genieten met de Tafelberg op de achtergrond. Vanaf de top kijkt u tevens uit op Lion's Head, een uitloper die veel weg heeft van een zich uitstrekkende leeuw. Signal Hill is nu uitgegroeid tot een must-do op de lijst van de populaire dingen om te doen in Kaapstad. Signal Hill is een onderdeel van Table Mountain National Park.

Signal Hill bereikt u vanaf de kruising op Kloofnek. Deze weg geeft ook toegang tot de Tafelberg. De weg slingert zich rond de heuvel tot de top. Halverwege is een karamat te zien. Karamats zijn graftombes van imams die voor de moslimgemeenschap in Kaapstad hebben gewerkt. De tombes zijn in een cirkel rondom Kaapstad gebouwd, zodat - volgens het moslimgeloof - zij een spirituele veiligheidsgrens vormen tegen allerlei kwade krachten. Op Signal Hill ligt Sayed Muhammad Hassan Gaibi Shah begraven.


Voor meer foto's van Signal Hill, zie: foto's Kaapstad.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Je kunt Signal Hill oprijden of lopen en geniet van het geweldige uitzicht over de Victoria & Albert Waterfront, de haven, de rest van de stad, de Tafelberg, Devil's Peak, de oceaan en Robbeneiland. Hier lees je meer informatie over Signal Hill. Lees je mee? #signalhill #kaapstad #zuidafrika #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment