JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

In dit artikel leest u alles over het Namibische plaatsje Solitaire.


Solitaire is een rustplaats nabij de dunbevolkte gebieden van het nationaal park Namib-Naukluft in het zuidwesten van Namibië.

Solitaire

Solitaire heeft minder dan honderd inwoners. Solitaire vormde jarenlang het enige tankstation tussen de duinen van de Sossusvlei en de hoofdweg naar de hoofdstad Windhoek. Nu is het nog altijd het enige benzinestation tussen de Sossusvlei en de kust bij Walvisbaai. Bij dit benzinestation bevindt zich een kleine winkel en een restaurant. In de winkel kunt u eigen gebakken appeltaart en eigen gebakken brood kopen. In het restaurant kunt u genieten van de heerlijke appeltaart en een kop koffie. Daarnaast is er een mogelijkheid om hier drinken te kopen, benzine te tanken en bandenreparaties te laten uitvoeren. Ook is er een motel in Solitaire. Dit motel, Solitaire Country Lodge, werd hier gebouwd omdat Solitaire een grote aantrekkingskracht kreeg op toeristen, nadat Solitaire werd opgenomen in de Lonely Planet.

Het boek van Ton van der Lee

Solitaire verkreeg in Nederland bekendheid door het boek Solitaire van Ton van der Lee, die zijn verblijf in Solitaire beschrijft (een aanrader). De schrijver Ton van der Lee zocht in de Namib-woestijn eenzaamheid en vergetelheid. Hij bivakkeerde hier een jaar lang tussen het niets, maar besloot toch om hier een restaurant te beginnen. 'Als ik het niet had gedaan, zou iemand anders er wel mee zijn begonnen', motiveerde hij zijn besluit. Zijn Hollandse appeltaart is legendarisch geworden en is nog altijd te koop nu de schrijver zelf vertrokken is. Hij vond Solitaire te druk. Daarna werd de heerlijke appeltaart door Moose gebakken. Hij was de officieuze 'burgemeester' van Solitaire. Moose - zijn echte naam was Percy Cross - is overleden in januari 2014. Zijn graf is buiten te vinden.

Het mystieke Solitaire doet zijn naam eer aan. Het is een must om hier te stoppen. Solitaire is een goede overnachtingsplaats voor bezoekers aan de Naukluft of de Sossusvlei. De ingang bij Sesriem ligt op 83 kilometer vanaf Solitaire.

 Voor meer foto's van Solitaire, zie: foto's Solitaire.

 


Dit artikel bevat een affiliate link. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Solitaire is een plaats in Namibië waar iedereen stopt en waar je benzine tankt. Geniet hier ook van de heerlijke appeltaart en loop een rondje rond het tankstation en het restaurant. Lees hier meer over Solitaire. #solitaire #namibwoestijn #namibie #jtravel #jtravelblog Solitaire is een plaats in Namibië waar iedereen stopt en waar je benzine tankt. Geniet hier ook van de heerlijke appeltaart en loop een rondje rond het tankstation en het restaurant. Lees hier meer over Solitaire. #solitaire #namibwoestijn #namibie #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment