JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Swakopmund is een plaats aan de kust van Namibië. Het is ook een plaats die mij ontzettend tegenviel en waar, als u hier in het weekend verblijft niet veel te doen is. Wat er wel te zien is, leest u in dit artikel. Leuk was de zonsondergang bij de pier aan het strand.


In het centrum van Swakopmund vindt u de Duitse architectuur terug in oude gebouwen. Swakopmund wordt in Namibië gezien als het enige echte vakantieoord. De straten zijn omzoomd door palmbomen. Swakopmund ligt aan de Atlantische Oceaan ten westen van de hoofdstad Windhoek. Het stadje ademt de sfeer van een Noord-Duitse badplaats. U kunt hier in de restaurants Kaffee & Kuchen nuttigen en pensions adverteren met 'zimmer frei'. In de straten domineren gevels naar Duitse architectuur. Toerisme is sinds enkele tientallen jaren beslist de meest aantrekkelijke bron van inkomsten in Swakopmund.

De pier van Swakopmund

Bij een havenstad hoort een vuurtoren. In Swakopmund staat de vuurtoren in de stad, in tegenstelling tot veel andere plaatsen. In het verlengde van de vuurtoren ligt de oude pier. De vuurtoren staat, aan de oostzijde van Strandstraat, bijna verborgen in haar eigen tuin. De 21 meter hoge toren is op de oceaan van 30 kilometer afstand te zien. Naast de vuurtoren staat het Kaiserliches Bezirksgericht dat tegenwoordig het vakantiehuis van de president van Namibië is. Hier geldt hetzelfde als bij het huis van de president in Windhoek: als hij er is, kunt u het beste een blokje omlopen. De residentiële soldaten zien in toeristen niet als onschuldige voorbijgangers, maar als handlangers van een criminele of terroristische organisatie. U wordt hier met agressie en machtsvertoon op afstand gehouden. Langs de kust, aan de Ludwig Koch Street, staat een aantal bezienswaardige koloniale gebouwen zoals de Vierkantvilla op nummer 5 dat vanuit Duitsland naar Swakopmund werd verscheept. Iets verderop staat de Kabelmesse, het gebouw van de Eastern & South Africa Telegraph Company. Tussen de Ludwig Koch Street en Strand Street ligt de Bahnhof Street. Aan de rechterkant bevindt zich het Altes Amtsgericht, een gebouw uit 1906 dat als school werd gebouwd, maar later in gebruik is genomen als rechtbank. In het oude stationsgebouw is nu het Swakopmund Hotel en Casino gevestigd. In de Post Street bevindt zich de Evangelische Lutheraanse kerk uit 1909. Het dak werd met koper bekleed, zoals met meer huizen van de welgestelden gebeurde. Aan de overkant staat de Old German School, nog altijd in gebruik als school.

In het Swakopmund Museum vormen de Duitse geschiedenis en het ecosysteem van de Namibwoestijn (met een selectie rotstekeningen, mineralen en een uraniumshow) de belangrijkste tentoonstellingen. In het Aquarium worden dagelijks de vissen om 15.00 uur gevoerd. Duikers doen dit op dinsdag, zaterdag en zondag. Er zijn tunnels vanwaar u de vissen, waaronder enkele haaien, kunt zien.

De meeste winkels, banken en coffeeshops bevinden zich rondom Molke Street, Kaiser Wilhelm Street en Post Street. U vindt hier boekhandels en coffeeshops om koffie te drinken en uw ansichtkaarten te schrijven.


Voor meer foto's van Swakopmund, zie: foto's Swakopmund.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Swakopmund is een plaats aan de kust van Namibië. Het is ook een plaats die mij ontzettend tegenviel en waar, als je hier in het weekend verblijft niet veel te doen is. Wat er wel te zien is, lees je in mijn artikel. Lees je mee? #swakopmund #strand #namibie #jtravelblog #jtravel Swakopmund is een plaats aan de kust van Namibië. Het is ook een plaats die mij ontzettend tegenviel en waar, als je hier in het weekend verblijft niet veel te doen is. Wat er wel te zien is, lees je in mijn artikel. Lees je mee? #swakopmund #strand #namibie #jtravelblog #jtravel

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment