JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Two Oceans Aquarium laat het leven zien van de unieke onderwaterwereld in de Atlantische en Indische Oceaan. Hier zijn vissen, schaaldieren, kwallen, schildpadden, pinguïns, kikkers, anemonen, koralen en haaien te zien. Het aquarium ligt in het bekende Victoria & Albert Waterfront, in het centrum van Kaapstad.


Two Oceans Aquarium biedt u een kijkje in het leven van twee verschillende oceanen. Kaapstad ligt op de scheiding van de Atlantische en Indische Oceaan. Dit zorgt voor een unieke onderwaterwereld en een grote verscheidenheid aan waterleven. U vindt hier een flinke verzameling aan vissen, schaaldieren, kwallen, schildpadden, pinguïns, kikkers, anemonen, koralen en zelfs haaien uit de twee oceanen; de koude Atlantische en de warmere Indische. Het aquarium ligt in het bekende Victoria & Albert Waterfront, net iets buiten het winkelcentrum en de haven van Kaapstad.

Two Oceans Aquarium werd in november 1995 geopend en is erkend als één van de belangrijkste toeristische attracties in Kaapstad.

De Oceans of Contrast tentoonstelling is verdeeld in twee delen, Atlantic Ocean Gallery en Indian Ocean Gallery. Centraal in de Atlantic Ocean Gallery staat het leven van de koude Atlantische Oceaan. Onder andere het zeer zeldzame Knysna-zeepaardje zwemt hier en u komt oog in oog te staan met de gigantische spinkrab. In de 'touch pool' kunt u de structuur van anemonen, zeesterren en kelp (een soort zeewier) voelen. De Indian Ocean Gallery draait om het leven in de warmere Indische Oceaan. Deze tank is een explosie van kleuren door de vele tropische vissoorten die hier rondzwemmen.

Two Oceans Aquarium in Kaapstad Haai in Two Oceans Aquarium in Kaapstad

Als u binnenkomt, loopt u direct tegen de eerste aquaria aan, voornamelijk gevuld met kleurrijke zoutwatervissen. Kinderen zullen direct het blauwe doktersvisje herkennen uit de film Finding Nemo. In een ander aquarium zijn nog veel meer dan deze doktersvisjes te zien. Een groot aquarium gevuld met kleine Nemo-tjes (clown vis) is voorzien van een leuk extraatje: u kunt er namelijk onder door kruipen waardoor u vervolgens met uw hoofd tussen de vissen zit. Past u wel op bij het opstaan, als u langer bent dan 1,10 meter kunt u met een buil op uw hoofd tussen de Nemo's vandaan komen. Naast alle kleurrijke vissen kunt u ook de beesten bekijken die u in zee liever niet tegenkomt. Levensgevaarlijke dooskwallen, maar ook pijlstaartroggen en haaien kunt u hier van heel dicht bij zien zwemmen. Het voeren van de haaien en de pijlstaartroggen is bijzonder spectaculair om te zien.

Het aquarium heeft ook gedacht aan een aantal wat minder gevaarlijke dieren zoals een behoorlijk aantal pinguïns en bijzondere kikkers. Zij staan, zwemmen en liggen in het deel van het aquarium dat ingericht is als een soort tropisch woud, waar overigens ook de nodige vogels en vlinders rond fladderen. Dit is de Sappi River Meander die de loop van een rivier volgt van de oorsprong hoog in de bergen tot de uitmonding in de oceaan. Op het aangelegde strand spoelen golven aan en ziet u een kolonie Afrikaanse pinguïns. De hier geboren jongen worden door het aquarium vaak in het wild uitgezet. Langs de rivier groeien prachtige tropische planten en kletteren watervallen naar beneden. Ook is er een kikkervijver waar u alles te weten komt over deze amfibieën.

Rockhopper pinguin in Two Oceans Aquarium in Kaapstad

U kunt door de enorme glazen wand een kijkje in een kelp bos nemen. De kelpbossen komt u overal langs de Kaapse kust tegen. Het bos ziet er mysterieus uit. Het is een veel voorkomend verschijnsel in de oceanen rondom Kaapstad. Hoe bijzonder deze wouden van zeewier zijn, kunt u ervaren in dit aquarium. Het Ocean Basket Kelp Forest Exhibit is een onderwaterbos waarin metershoge kelpplanten groeien. De lange stengels zorgen voor een mysterieuze sfeer en een veilig onderkomen voor de honderden gekleurde vissen.

U kunt helemaal om de predator exhibit heen- en onderdoor lopen zodat u roofdieren als de zandtijgerhaai, de yellowtail en de pijlstaartrog van alle kanten kunt bekijken. Maar liefst twee miljoen liter water zit er in de watertank van de I&J Predator Exhibit. Het is de verblijfplaats van een van de grootste trekpleisters van het aquarium: de zandtijgerhaaien. U kunt aan alle kanten om de tank lopen en er loopt zelfs een tunnel doorheen. Elke middag om 15.30 uur worden deze haaien gevoerd. Behalve haaien leven er in de tank nog meer tropische roofdieren, zoals de geelstaartschar en de leervis. U kunt, als u de dertig centimeter glas die u en de haaien van elkaar scheidt teveel vinden, uw duikuitrusting aan trekken en het zeeleven 'echt' beleven. U mag hier namelijk tegen betaling duiken met deze roofdieren. U zwemt vrij tussen de haaien, zonder kooi. De haaien staan op de lijst van 'vriendelijke haaisoorten', de duik is veilig. U hebt wel een duikbrevet en lef nodig voor deze ervaring.

Two Oceans Aquarium heeft voor ieder wat wils en als u weer naar buiten loopt is uw algemene kennis over het leven onder water behoorlijk up-to-date. Naast alle aquaria hangen overal bordjes met informatie over de vissen, planten en andere wetenswaardigheden.

Het Two Oceans Aquarium is 365 dagen per jaar vanaf 09.30–18.00 uur geopend.


Voor meer foto's van het Two Oceans Aquarium, zie: foto's Kaapstad.



Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Two Oceans Aquarium in Kaapstad bezit een grote verzameling vissen, schaaldieren, kwallen, schildpadden, pinguïns, kikkers, anemonen, koralen en haaien uit de twee oceanen; de koude Atlantische en de warmere Indische. Hier lees je meer over de Two Oceans Aquarium in Kaapstad. Lees je mee? #twooceansaqurium #kaapstad #zuidafrika #jtravel #jtravelblog Two Oceans Aquarium in Kaapstad bezit een grote verzameling vissen, schaaldieren, kwallen, schildpadden, pinguïns, kikkers, anemonen, koralen en haaien uit de twee oceanen; de koude Atlantische en de warmere Indische. Hier lees je meer over de Two Oceans Aquarium in Kaapstad. Lees je mee? #twooceansaqurium #kaapstad #zuidafrika #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment