JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Featherbed Nature Reserve ligt op de Western Head in de plaats Knysna.

Het reservaat ontleent zijn naam aan Featherbed Bay. Dit is een rustige plek in de riviermonding waar schepen voor anker gingen, zodat zeelui na maanden op zee van een goede nachtrust konden genieten. In vergelijking met de ruwe nachten op de oceaan was de nacht in de beschutte baai zoals slapen op een verenbed - vandaar de naam. De westelijke landtong en het reservaat aan de riviermonding zijn rustig. Dit in tegenstelling tot de commercieel ontwikkelde oostelijke Head. Featherbed is een particulier natuurreservaat. Het is een ongerept stukje natuur en is alleen per boot bereikbaar. Deze boot vertrekt bij de ferry niet ver van het Waterfront in Knysna bij de Featherbed Ferry Terminus. De excursie duurt ongeveer 3 tot 3,5 uur. Bezoekersaantallen zijn beperkt en worden alleen onder begeleiding van een gids toegestaan. De excursie is dagelijks. Goede wandelschoenen zijn aanbevolen. Na een tocht per 4x4 voertuig en aanhangwagen naar boven en stops bij spectaculaire uitzichten naar de top van Western Head, kunt u de 2,2 kilometer lange wandeling die door Milkwood Bosse, langs de oude Khoi Khoi grotten en langs de kustweg, die omzoomd is door fynbos, maken. Een gespecialiseerde gids zal u informeren over de geschiedenis, ecologie, fauna en flora en de vogels die in het gebied leven.

Featherbed Nature Reserve Dolfijn oid in het water bij Featherbed Nature Reserve

U kunt hier de zeldzame zwarte Zuid-Afrikaanse scholekster tegenkomen. Het reservaat is de thuisbasis van een fokprogramma van de zeldzame blauwe duiker, een van de kleinste antilopensoorten in de wereld. Verder vindt u hier bush bucks en een nachtelijke bush varken, landschildpadden, de mooie Knysna loeries en, in de baai, dolfijnen, walvissen en het bedreigde Knysna zeepaardje.

Niet ver van de boot vindt u het Forest Restaurant, dat ligt aan de rand van de lagune onder de Milkwoodbomen. Ook is er de Blauwe Duiker souvenirswinkel met een grote verscheidenheid aan souvenirs, waaronder het beroemde gebeeldhouwde 'Feathers of Knysna' collectie.

Er zijn dagelijks twee mogelijkheden om het gebied te bezoeken. De eerste mogelijkheid is vertrek om 10.00 uur. Deze mogelijkheid is inclusief een lunch in het Forest Restaurant. Deze tocht duurt 4 uur. De andere mogelijkheid is vertrek om 14.30 uur voor dezelfde tour maar exclusief lunch. Deze tocht duurt 3 uur.


Voor meer foto's van het Featherbed Nature Reserve, zie: foto's Knysna.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Aan de overkant van de lagune van Knysna ligt het Featherbed Nature Reserve waar je per boot naar toe wordt gebracht, met een aanhanger naar boven wordt gereden en lopend weer bij de boot aankomt. Een schitterend natuurgebied voor een mooie wandeling. Loop en lees je mee? #featherbednaturereserve #featherbed #knysna #zuidafrika #wandelen #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment