JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

De Union Buildings liggen ten oosten van het centrum van de hoofdstad van Zuid-Afrika, Tshwane/Pretoria. De grootse gebouwen van de Unie zijn gevestigd op Meintjies Kop en kijken uit over Pretoria. De Union Buildings zijn de belangrijkste gebouwen van de Zuid-Afrikaanse regering en het huis van de kantoren van de president van Zuid-Afrika. Ze vormen de geschiedenis van Zuid-Afrika: van de koloniale macht, de apartheidsjaren en de vrijheidsstrijd. Hier vond in mei 1994 de inauguratie van de eerste democratisch gekozen president, Nelson Mandela, plaats. Het gebouw dat uit meerdere delen bestaat is opgetrokken uit zandsteen en is door architect Herbert Baker ontworpen. Herbert Baker is verantwoordelijk voor veel publieke gebouwen in Zuid-Afrika. Het gebouw is op getrokken in Engels monumentale stijl. De architect zocht zelf de locatie, bovenop een heuvel, uit.

Union Buildings in Pretoria / Copyright © JTravel.nl

Het gebouw is 275 meter lang. Het gebouw is in de vorm van een halve maan gebouwd. Dit dient om de vereniging van een voorheen verdeeld volk te vertegenwoordigen. De twee zijvleugels vertegenwoordigen de Nederlandse (Afrikaners) en Engelse (Anglo-Afrikanen), delen van de blanke bevolking in Zuid-Afrika. In 1910 werd de eerste hoeksteen gelegd. Dit was kort nadat de Unie van Zuid-Afrika tot stand kwam. Hier is het gebouw ook naar vernoemd. De bouw van de Union Buildings is in 1913 voltooid.

De Union Buildings worden door velen beschouwd als de grootste prestatie van architect Herbert Baker. Ze worden beschouwd als een Zuid-Afrikaanse architectonisch meesterwerk. Rondom de gebouwen van de Unie zijn terrasvormige tuinen aangelegd. Deze werden uitsluitend met inheemse planten beplant en u vindt hier ook het amfitheater dat plaats biedt aan 9.000 toeschouwers. Op het terrein zijn diverse monumenten en standbeelden.

De Union Buildings en de bijbehorende spectaculaire tuinen zijn een must bij een bezoek aan de hoofdstad Pretoria. Helaas zijn, vanwege veiligheidsvoorschriften, de Union Buildings voor publiek gesloten.


Voor meer foto's van de Union Buildings, zie: foto's Pretoria / Tshwane.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Mijn rondreis door Zuid-Afrika begon in Pretoria met een bezoek aan de Union Builings/Parlementsgebouwen. Lees je mee over de Union Buildings in Pretoria?  #pretoria #tshwane #unionbuildings #zuidafrika #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment