JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Dit is het reisverslag van dag 10 van mijn 16-daagse groepsrondreis met De Jong Intra Vakanties naar Thailand. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze reis door Thailand.

 

Dit is het reisverslag van dag 10 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Thailand.

 

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van De Jong Intra Vakanties

Route: Chiang Mai – Chiang Rai

Omschrijving: U wordt uitgenodigd om ’s morgens vroeg eten aan de monniken te gaan offeren. Via de prachtige Doi Saket bergroute rijdt u naar Chiang Rai. Onderweg wordt gestopt bij de warmwaterbronnen van Mae Ka Chan. Na de lunch is de middag ter vrije besteding. U verblijft 2 nachten in Chiang Rai in een fraai aan de Mae Kok rivier gelegen resort.

Facultatief: Tuk-tuk tour en diner in Chiang Rai (extra kosten: 900 bath).

Overnachting: Rimrok Resort – Chiang Rai. In het artikel Foto's van de hotels in Thailand ziet u meer foto's van het Rimrok Resort in Chiang Rai.

 

Ochtend

Vanochtend krijg ik geen wake up call, maar om 07.15 uur was ik wakker. Ik zoek mijn spullen weer bij elkaar, want we verlaten vandaag het hotel in Chiang Mai om nog verder naar het noorden van Thailand te reizen. Om 08.15 uur moet de koffer buiten de deur gezet worden.

Ik heb voor het ontbijt al ansichtkaarten voor het thuisfront geschreven en deze lever ik in bij de hotelreceptie. Na het ontbijt loop ik terug naar mijn kamer om mijn rugzak te halen. Het is tijd om uit te checken in het hotel in Chiang Mai. Iedereen is er vroeg bij vanochtend. Negen groepsleden en Ping zijn vanochtend al om 05.00 uur bij de monniken geweest zijn om ze eten te offeren.

Bij het hotel nemen we afscheid van vijf groepsleden. Zij hebben allen hun rondreis er al weer opzitten en zullen morgen per dagtrein van Chiang Mai naar Bangkok gaan. Vier van hen gaan naar strandbestemmingen om daar te relaxen en te duiken en één gaat al terug naar Nederland.

 

Busrit van Chiang Mai naar de hotsprings van Mae Ka Chan

Wij rijden om 09.00 uur vanuit Chiang Mai via de schitterende Doi Saket bergroute naar Chiang Rai, de oude stad.

In de bus vertelt Ping ons het een en ander over de ID kaart, paspoort en rijbewijs in Thailand. Ook zien we zijn rijbewijs en paspoort als voorbeeld hoe ze in Thailand er uit zien. Ook in Thailand moet iedereen zijn ID bewijs altijd op zak hebben, i.v.m. een eventuele politiecontrole.

Het regent weer eens terwijl wij in de bus zitten.

 

De hotsprings van Mae Ka Chan

De eerste stop is om 10.30 uur bij de hotsprings van Mae Ka Chan. Dit water is 85°C. Het stinkt er heel erg naar zwavel. Je kunt hier vanwege de temperatuur gewoon eieren bakken.

Om deze hotspring, die op zich zelf niet zo veel voorstelt, vind je allemaal winkeltjes waar van alles te koop is, zoals zilverwerk, etenswaren, houtsnijwerk, enz.

Ik drink met een paar groepsleden bij één van deze winkeltjes een kop cappuccino.

Hotspring van Mae Ka Chan

 

Stop bij rijstvelden

Om 11.10 uur rijden we verder.

Op een gegeven moment stopt de bus en kunnen wij uitstappen om een wandeling langs rijstvelden te maken. Dit weggetje loopt met een boogje langs de rijstvelden terug naar de doorgaande weg waar de bus op ons weer staat te wachten. Het is leuk om even tussen de rijstvelden door te lopen en de benen te strekken.

Rijstvelden tussen Chiang Mai en Chiang Rai

 

Busrit naar de Wat Rong Khun Tempel en de lunch

In de bus moeten we beslissen of we vanavond meegaan met de tuk-tuk tour en het eten in Chiang Rai. Dit kost 900 bath, maar omdat de bamboevlottocht gisteren niet doorging krijgen we nog geld terug. Als we meegaan (en dat doen we allemaal), moeten we vervolgens nog de beslissing nemen of we Thais of Europees willen eten. En degenen die Europees willen eten moeten dan nog weer een beslissing nemen of ze vis, vlees of saté willen eten. Ik kies voor Thais eten vanavond, Europees eten kan in Nederland wel weer.

Het is lunchtijd. Opnieuw zitten we in een schitterend restaurant. De maïssoep vooraf vind ik niet lekker. De rijst met kip en gehaktballetjes en de andere gerechten zijn weer aroi aroi. Het toetje bestaat uit vers fruit. Is ook altijd lekker.

 

De Wat Rong Khun Tempel

Als we weer in de bus zitten, rijden we naar de Wat Rong Khun Tempel. Iets wat niet in het programma staat. 

De Wat Rong Khun Tempel is een witte tempel, ingelegd met glas en gebouwd door een kunstenaar. Het is een schitterende tempel, anders dan de tempels die we al hebben gezien. Helaas regent het als we aankomen en over de brug naar een van de gebouwen lopen. Bij de tempel wordt nog druk gewerkt aan de muurschilderingen. Binnen mogen officieel geen foto’s gemaakt worden, maar zonder flits lukt het me toch om er eentje te maken. Het is een heel aparte tempel en atypisch voor Thailand. De 'Happy Room' is een gouden gebouw voor de verandering. Ondanks dat hij niet klaar is, is het een mooie tempel. Ik wil hem graag zien als de zon vol zal schijnen; dan zal het helemaal schitteren.

De Wat Rong Khun Tempel in de buurt van Chiang Rai

 

In de bus naar het hotel horen we dat we vanmiddag om 18.00 uur vertrekken voor de tuk-tuk tour en het eten in de stad.

 

Wilt u Chiang Rai ook bezoeken, boek hier uw tour(s).

 

Het Rimrok Resort in Chiang Rai

We trekken verder naar ons hotel: het Rimrok Resort buiten Chiang Rai. Het ziet er heel mooi uit. Het is een resort. Daarom heen is niets. We slapen hier alleen maar. Het complex heeft negen gebouwen van elk drie etages hoog met daarom heen schitterende tuinen en een mooi zwembad.  

Mijn kamer in het Rimrok Resort in Chiang Rai

 

We krijgen de kamers toegewezen. We zitten allemaal op een rijtje in gebouw 4. Het is een leuke kamer. Het balkon kijkt uit de rivier en de andere kant vanaf de galerij kijk ik uit over deel van de tuin.

Nadat ik mijn koffer heb ontvangen, werk ik aan mijn reisverslag en loop ik een rondje over het hotelterrein. Het ziet er allemaal erg leuk uit.

Terug op de kamer ga ik douchen en maak ik me klaar voor vanavond. Om 17.50 uur loop ik naar de lobby, waar ook de rest van de groep zich al bevindt.

 

Tuk-tuk tour door Chiang Rai

Voor het hotel staan 11 tuk-tuks klaar voor de tuk-tukrace. We beginnen met het uitzoeken van een tuk-tuk met chauffeur. Ik zit alleen in de tuk-tuk. Het wordt een wilde tuk-tuk race door de vaak smalle straatjes van Chiang Rai. Soms gaat het bij een stoplicht drie dik door de bocht. Ik geniet van deze rit. We stoppen bij verschillende bezienswaardigheden van de stad.

Als eerste bezoeken we het monument van de stichter van de stad Chiang Rai, koning Mengrai. Hier staan ter ere van zijn verering overal olifanten met bloemenkransen er om heen.

Monument van de koning in Chiang Rai

 

Daarna gaan we naar de lokale avondmarkt. Ook hier kijk je je ogen weer uit. Alles ligt weer buiten, dit kan in Nederland echt niet op deze manier. Maar het is wel leuk om te zien.

We lopen door naar de klokkentoren op een plein in het centrum. Deze laat om 19.00 uur een 10 minuten durende licht- en geluidshow zien en horen. De toren is schitterend verlicht in allerlei kleuren.

 

Bekijk ook: Foto's van Chiang Rai

 

Diner in Restaurant Aye's

Dan gaan we weer in de tuk-tuk dwars door de stad naar ons dineradres: restaurant Aye's. Degenen die Thais eten worden aan een kant van de tafel geplaatst en de rest van de groep kan opschuiven. Er zijn maar zes groepsleden (inclusief mijn persoontje) die voor Thais gekozen hebben. Het is erg gezellig en ook erg lekker. Vooraf is er een heerlijke soep, daarna allerlei Thaise gerechten en als toetje cake, ijs en watermeloen.

 

Rest van de avond

Na het eten is het wachten op de bus die ons naar het hotel zal terugbrengen.

Eenmaal in de bus begint Ping weer met moppen tappen. Ping kan het zo mooi vertellen, hij krijgt van die leuke pretoogjes die beginnen te glimmen. Echt een geweldige reisleider. We liggen weer helemaal dubbel. En hij gaat het Thaise woord 'mooi' uitleggen want dat betekent in het Thais heel wat anders dan in het Nederlands. De Thaise vertaling is schaamhaar. We moeten dus oppassen als we in het bijzijn van Thaise mensen zeggen dat we iets 'mooi' vinden.

Weer bij het hotel aangekomen gaat iedereen naar haar/zijn kamer. Ik maak op mijn kamer dit reisverslag van vandaag af en dan is het lekker slapen.

 

Het weer

Licht bewolktlicht bewolkt en soms Regen en ± 32° C

 

Kaart

 

 

 


Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer.

 


Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Bloglovin' en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

Op dag 10 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand reisde ik door naar Chiang Rai met onderweg een bezoek aan de Wat Rong Khun tempel en 's avonds een tuk-tuk tocht door de stad. Alles over de tiende dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #chiangrai #watrongkhuntempel #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 10 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand reisde ik door naar Chiang Rai met onderweg een bezoek aan de Wat Rong Khun tempel en 's avonds een tuk-tuk tocht door de stad. Alles over de tiende dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #chiangrai #watrongkhuntempel #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 10 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand reisde ik door naar Chiang Rai met onderweg een bezoek aan de Wat Rong Khun tempel en 's avonds een tuk-tuk tocht door de stad. Alles over de tiende dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #chiangrai #watrongkhuntempel #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Op dag 10 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand reisde ik door naar Chiang Rai met onderweg een bezoek aan de Wat Rong Khun tempel en 's avonds een tuk-tuk tocht door de stad. Alles over de tiende dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #chiangrai #watrongkhuntempel #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 10 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand reisde ik door naar Chiang Rai met onderweg een bezoek aan de Wat Rong Khun tempel en 's avonds een tuk-tuk tocht door de stad. Alles over de tiende dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #chiangrai #watrongkhuntempel #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 10 van mijn 16-daagse groepsrondreis door Thailand reisde ik door naar Chiang Rai met onderweg een bezoek aan de Wat Rong Khun tempel en 's avonds een tuk-tuk tocht door de stad. Alles over de tiende dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #chiangrai #watrongkhuntempel #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment