JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Dit is het reisverslag van dag 12 van mijn 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Vietnam. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze reis door Vietnam.

 

Dit is het reisverslag van dag 12 van mijn 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Vietnam. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Vietnam.

 

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van Fox Verre Reizen

Route: Hoi An – Qui Nhon

Omschrijving: We rijden naar Qui Nhon een rustige plaats direct gelegen aan de kust met een schitterende baai. Onderweg bezoeken we het monument van My Lai.

Overnachting: Saigon Qui Nhon Hotel – Qui Nhon. In het artikel Foto's van de hotels in Vietnam ziet u meer foto's van het Saigon Qui Nhon Hotel in Qui Nhon.

 

Ochtend

De wake up call is vanochtend 06.30 uur.

Na het opstaan, kleed ik me aan en stop de laatste spullen in mijn koffer en rugzak. De koffer moet vandaag om 07.00 uur buiten de deur staan. We vertrekken vandaag (helaas) uit Hoi An.

Voor het ontbijt schrijf ik nog iets aan mijn reisverslag. Ik plaats mijn koffer op de gang en loop naar het ontbijt. Na het ontbijt haal ik de rest van mijn spullen op.

We vertrekken om 07.45 uur in een wederom versierde bus, want er is weer een groepslid jarig. De jarige job wordt door de rest van de groep toegezongen en gefeliciteerd.

 

Busrit van Hoi An naar My Lai

De afstand naar Qui Nhon is 300 kilometer. 

Buiten Hoi An maken we een stop om de vissershaven van Hoi An te bezoeken. Hier wordt de vis binnengebracht die gevangen is. Deze vis wordt verkocht op de lokale markt. Het stinkt er ontzettend.

De vissershaven buiten Hoi An

 

Tijdens de busrit naar My Lai krijgen uitleg over het huwelijk zoals die hier in Vietnam gesloten wordt. Er moet vooraf een waarzegster of een horoscoop worden geraadpleegd om te zien wat een goede dag is voor de huwelijksvoltrekking. Traditioneel zijn er zes ceremonies. Tegenwoordig zijn drie ceremonies ook genoeg.

Ook wordt er verteld over de drakendansen. Gisteren zag je dit namelijk heel veel in Hoi An. De reden: het was gisteren volle maan.

 

My Lai

Na een korte stop zien we een oude KRO Brandpunt documentaire uit 1993. Deze documentaire gaat over de slachting in My Lai in 1968. De Amerikanen hebben hier tijdens de Vietnamoorlog onder de burgerbevolking van My Lai een ware slachting aangericht. Er zijn toen, voornamelijk onschuldige, Vietnamese vrouwen en kinderen en bejaarden vermoord. In totaal vonden meer dan 500 mensen de dood. Het is een interessante reportage met het verhaal van een helikopterpiloot die voor het eerst sinds die dag in 1968 teruggaat naar My Lai om te zien wat er precies is gebeurd. Het is een heel moeilijk te begrijpen verhaal, waarom zijn zij vermoord, wat was de reden dat de Amerikanen hier zo huis gehouden hebben. We krijgen er geen antwoord op.

We komen aan in My Lai. Hier zien we de overblijfselen en het bijbehorende museum. We zien veel massagraven, het irrigatiekanaal waarin meer dan 100 Vietnamezen zijn vermoord en huisjes van de lokale bewoners. In deze huisjes zien we hoe de bewoners hier woonden en leefden. Voor de huisjes en de overblijfselen van de huizen staan bordjes met het aantal doden en leeftijden, die in dat betreffende huisje zijn gevallen.

We lopen over een stenen pad die de afdrukken van de voetstappen van de Amerikaanse soldaten en de lokale bevolking laten zien.

Het pad met de afdrukken van de lokale mensen en de Amerikaanse soldaten en daarnaast de sloot waarin doden zijn gegooid in My Lai

Een huisje van vermoorde mensen in My Lai

Bekijk ook: Foto's van My Lai

 

Het is een heel indrukwekkende plek om hier te lopen. Aan het eind ligt de begraafplaats. Bij de ingang bekijk ik het bijbehorende museum. Helaas heb ik te weinig tijd om dit goed te bekijken. In het museum zijn gruwelijke foto's te zien van de slachting die in My Lai heeft plaatsgevonden. Ongelooflijk wat een afgrijselijk verhaal is dit en wat een leed is deze mensen aangedaan.

Wilt u My Lai ook bezoeken, boek hier uw tour(s).

 

Het is tijd verder te gaan.

 

Busrit van My Lai naar Quy Nhon

Een half uur na het vertrek uit My Lai maken we een lunchstop. De lunch staat al voor ons klaar in het My Tra Riverside Hotel. De lunch bestaat uit groentesoep, loempia's, kip met sesam, beef met ananas, groente, varkensreepjes en als toetje meloen. Het is weer lekker. Het is een mooi plekje, onder de overkapping, aan het water bij een hotel.

Vanaf de lunchplek moeten we nog 200 kilometer rijden. Dat wordt een hele lange middag.

De volgende stop is bij het ziekenhuisje Benh Xa. Het ziekenhuisje stelt niet heel veel voor.

Bij een steenbakkerij langs de kant van de weg maken we ook een korte stop. Hier zien we dat uit klei op een, in onze ogen, primitieve manier stenen worden gebakken.

Bij het Sa Huynh restaurant drinken we koffie/thee. Het is een heerlijk plekje aan zee. Een plek waar we ook even kunnen uitwaaien. Terwijl we hier zitten trekt de lucht helemaal dicht.

De steenbakkerij onderweg in Vietnam

 

De foto's van het ziekenhuisje, de steenbakkerij en het strand ziet u in het artikel foto's die ik onderweg in Vietnam maakte.

Als we weer in de bus zitten, begint het te hozen en de regen houdt de rest van de middag niet meer op. Onderweg zien we van alles gebeuren, zoals scooterrijders die onderuit gaan vanwege het slechte weer en de slechte wegen, een scooter die tegen een auto gereden is.

Om 17.00 uur begint aan boord van de bus onze happy hour met cola rum en nootjes. Het is gezellig.

 

Avond

Om 18.00 uur zijn we in het hotel waar we één nacht zullen verblijven: Saigon Quy Nhon Hotel in Quy Nhon. Dit is een 4* hotel aan het strand. Van het strand zien we niets, want het is al donker. We krijgen een welkomstdrankje. Mijn kamer bevindt zich op de vierde etage. Het is een groot hotel met grote kamers.

Mijn kamer in het Saigon Qui Nhon Hotel in Qui Nhon

 

Als mijn koffer is gebracht, douche ik me en maak ik me klaar voor het diner. We dineren vanavond in het hotel.

In het restaurant staat een schitterende taart voor de jarige job klaar. Deze taart is versierd met marsepein en kaarsjes. Het diner is lopend buffet. Het is heerlijk. We kunnen kiezen wat we zelf lekker vinden. Ik kies noodles, rijst, kip, friet, brood, gefrituurde garnalen, loempia’s en salade en als toetje cake en fruit. De jarige job betaalt vandaag de koffie en thee.

De taart voor de jarige job in het Saigon Qui Nhon Hotel in Qui Nhon

 

Na het diner loop ik naar de achtste etage om daar te genieten van het schitterende uitzicht.

Terug in mijn kamer maak ik mijn reisverslag af en lees ik een krant op het internet.

Het is mooi geweest voor vandaag. Ik ga lekker slapen.

 

Het weer

Half bewolktlicht bewolkt en ± 35° C; later regen Regenen ± 28° C

 

Kaart

 

 


 


Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer.

 


Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Op dag 12 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam bezocht ik My Lai, een plek met een indrukwekkende en tegelijk ook verschrikkelijke geschiedenis. Alles over de twaalfde dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #mylai #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 12 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam bezocht ik My Lai, een plek met een indrukwekkende en tegelijk ook verschrikkelijke geschiedenis. Alles over de twaalfde dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #mylai #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 12 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam bezocht ik My Lai, een plek met een indrukwekkende en tegelijk ook verschrikkelijke geschiedenis. Alles over de twaalfde dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #mylai #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Op dag 12 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam bezocht ik My Lai, een plek met een indrukwekkende en tegelijk ook verschrikkelijke geschiedenis. Alles over de twaalfde dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #mylai #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 12 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam bezocht ik My Lai, een plek met een indrukwekkende en tegelijk ook verschrikkelijke geschiedenis. Alles over de twaalfde dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #mylai #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 12 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam bezocht ik My Lai, een plek met een indrukwekkende en tegelijk ook verschrikkelijke geschiedenis. Alles over de twaalfde dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #mylai #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment