JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Dit is het reisverslag van dag 9 van mijn 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Vietnam. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze reis door Vietnam.

 

Dit is het reisverslag van dag 9 van mijn 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Vietnam. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Vietnam.

 

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van Fox Verre Reizen

Route: Hué – Hoi An

Omschrijving: Op weg naar Hoi An rijden we over de magnifieke Wolkenpas. We stoppen bij het wereldberoemde China Beach in Danang, het surfparadijs van Amerikaanse soldaten tijdens de Vietnamoorlog. Daarna komen we aan in één van de leukste plaatsen van Vietnam: Hoi An. In deze schilderachtige plaats vindt u een indrukwekkend cultureel erfgoed en langs de rivier vindt u elke ochtend een drukke markt. Het hele stadje straalt een unieke sfeer uit.

Overnachting: Thuy Duong 3 Hotel – Hoi An. In het artikel Foto's van de hotels in Vietnam ziet u meer foto's van het Thuy Duong 3 Hotel in Hoi An.

 

Ochtend

Vanochtend is de wake up call om 06.30 uur. Ik heb heerlijk geslapen. Ik kleed me aan en zet mijn koffer buiten de deur. Deze moet daar om 07.00 uur staan. Het is tijd voor vertrek naar het volgende hotel. Het ontbijt is weer zeer uitgebreid.

Na het lekkere ontbijt loop ik terug naar mijn kamer om de rest van mijn spullen te halen. Ik ben nog zo vroeg dat ik zelfs nog tijd heb om een begin te maken met mijn reisverslag van vandaag. Om 07.45 uur check ik uit. Buiten regent het, ik hoop dat het straks weer droog is.

 

Busrit van Hué naar de Wolkenpas

We hebben een rit van 120 kilometer voor de boeg. De planning is dat we rond het middaguur in Hoi An aankomen.

In de bus hangen ballonnen. Er is een jarige job aan boord.

Om 08.00 uur vertrekken we uit Hué.

In de bus wordt verteld dat de totale afstand tussen Hanoi en Saigon 1.750 kilometer is. De totale route die wij afleggen is ongeveer 3.000 kilometer in 21 dagen.

We krijgen uitleg over de verschillende nummerplaten die in Vietnam gehanteerd worden:

  • wit is voor de burgers;
  • blauw is voor de regeringsmensen en diplomaten;
  • rood is voor de militairen.

Ook de eerste twee cijfers hebben een betekenis, bijvoorbeeld alles wat begint met 50 t/m 56 komt uit Hanoi.

We zien onderweg veel eucalyptusbomen. Bij een stokerij wordt een stop gemaakt. Hier wordt de olie gemaakt en ook voor de liefhebbers verkocht. Het is zo leuk om zo het lokale leven langs de kant van de weg te zien, al denk ik dat er hier elke keer als ze er langs komen gestopt wordt.

In de bus horen we over het Tet. Alle inwoners van Vietnam gaan in deze periode naar huis en gedurende deze twee weken in januari is het heel moeilijk om aan bus- of treintickets te komen. De tarieven liggen hoog, een vliegticket Hanoi-Saigon kost $ 80,--, de trein kost $ 40,--. De bussen die we onderweg elke keer tegenkomen kosten dan $ 30,--. De treinen moeten over een enkel spoor, enkel bij stations is een dubbelspoor en kunnen de treinen elkaar passeren. Tijdens het Tet zijn er drie dagen heel belangrijk, dag één is voor de familie en ouders, dag twee voor kennissen en dag drie is voor pagodebezoek.

We maken een koffiestop op een leuk plekje aan het water. We drinken onze koffie op. In het winkeltje, dat bij het restaurant hoort, verkopen ze plattegronden van Vietnam. Veel groepsleden kopen deze om ze later Jan of Thuan lte aten intekenen. Het is een leuk plekje voor de koffiestop.

We rijden nog maar net of we komen bij een spoorwegovergang stil te staan. Het is grappig om te zien dat hier de tijd echt achter loopt, een spoorwegbeambte die totaal geen haast heeft, doet heel rustig handmatig de slagbomen naar beneden, gaat op haar gemakje zitten wachten tot de trein is gepasseerd en opent dan weer de slagbomen zodat iedereen verder kan. Op de trein zit iemand boven op het dak, wij denken dat hij geen kaartje heeft gekocht en op deze manier meereist. Erg comfortabel zal het niet zijn.

Een spoorbediende

 

Wolkenpas

We rijden de Wolkenpas over, volgens de boeken een klimatologische grens tussen Noord- en Zuid-Vietnam.

Aan de voet van de pas maken we een stop. Het uitzicht is fantastisch.

We rijden de pas op en maken op de top van de Wolkenpas weer een stop.

Bovenop de Wolkenpas

 

In de verte ligt Danang. We lopen een stukje op. Je word er gek van de lokale verkopers die je van alles proberen te laten kopen.

De foto's van de eucalyptusoliestokerij, het lunchadres, de Wolkenpas en Danang zijn te vinden in het artikel foto's onderweg.

Weer beneden aan de andere kant van de Wolkenpas komen we uit bij China Beach in Danang. Dit is een voor de Amerikanen bekende plek tijdens de Vietnamoorlog.

Op het strand liggen de traditionele bootjes. Ik kan het niet laten om in één van de bootjes te gaan zitten voor een foto. De lokale vissers trekken zich niets van ons aan en doen hun ding: werken. Met de bootjes gaan ze het water op om hun maaltje vis bij elkaar te vangen.

Boten op China Beach in Danang

 

Busrit van de Wolkenpas naar Hoi An

Na deze stop op het strand van Danang rijden we door naar Hoi An.

In de bus gaat een lijst rond voor het boeken van optionele excursies:

  • fietsexcursie rond Hoi An;
  • My Son;
  • massage.

Vanavond is het diner voor de hele groep om 19.30 uur. Het diner is in restaurant Cargo in Hoi An. Ik geef me op voor de excursie naar My Son en de fietsexcursie rond Hoi An.

 

Hoi An

We zijn in Hoi An aangekomen. De lunch wordt gebruikt in een restaurant in het centrum van het stadje: Ngoc Tuyet. We krijgen een samengestelde menukaart. Het eten is heerlijk en wat een heerlijke plek voor deze lunch. Midden in het centrum van Hoi An.

Mijn lunch in restaurant Ngoc Tuyet in Hoi An

 

We rijden naar het hotel om daar tijd voor ons zelf te hebben. We logeren een paar nachten in het Thuy Dong 3 Hotel. Het hotel ligt iets buiten het centrum van Hoi An. Het centrum is heel dichtbij en de afstand is gemakkelijk te lopen. De kamers worden toegewezen. Ik heb een kamer beneden met uitzicht op het zwembad. Het is geen ideale plek, want iedereen kan, als hij/zij bij het zwembad ligt, naar binnen kijken. De gordijnen blijven deze dagen dan ook gesloten. Er zijn ook kamers aan de voorkant van het hotel, degenen die hier verblijven, hebben geen uitzicht en ze hebben het rumoer van de straat. Daar heb ik gelukkig geen last van.

Mijn kamer in het Thuy Dong Hotel in Hoi An

 

Om 14.30 uur is iedereen weer present voor de wandeling door Hoi An. Hoi An staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Jan heeft toegangsbewijzen gekocht. Het geld dat hiermee wordt opgehaald, komt ten goede aan de restauratie van de binnenstad. Zonder deze toegangsbewijzen kom je dus nergens in.

Hoi An ziet er erg gezellig uit. Heel veel winkels, vooral kleding, souvenirs, schilderijen en andere hebbedingetjes. Ook zijn er veel restaurants en bars. We lopen hier door de binnenstad en over de Japanse Brug. Ik wil hier later in mijn eigen tijd nog wel een keer terugkomen. De snelheid van deze wandeling door Hoi An ligt veel te hoog om alles goed en rustig te kunnen zien. De eerste indruk is dat dit een heel leuk stadje is om de komende dagen te ontdekken.

Onderweg zien we een grappig bordje buiten staan met: Hallo Holland, goedkoper dan in de Hema!! Kom binnen zien is kopen… Koop nu op = op.

Inwoonster van Hoi An

 

In restaurant Cargo krijgt de jarige job twee taarten aangeboden. Eén taart is met passievrucht en de andere taart is een chocoladetaart. De taart smaakt erg lekker. Ik heb een stukje van de chocoladetaart genomen.

Na deze theepauze hebben we eigen tijd. Ik ga Hoi An verkennen. We lopen de lokale markt over waar weer overal vlees en vis (zo onhygiënisch wordt verkocht), groente en andere dingen verhandeld worden. Je kunt hier gewoon op straat eten, nee dank u, ik heb geen zin om ziek te worden.

Bij een tempel nemen we een kijkje. We genieten van het lokale straatleven. In een lokale weverij worden prachtige schilderijen en matten gemaakt.

Wilt u Hoi An ook bezoeken, boek hier uw tour(s).

 

Avondprogramma

Om 18.00 uur zijn we terug in het hotel. Ik douche me en schrijf mijn reisverslag van deze dag.

Om 19.25 uur lopen we met een bijna complete groep naar restaurant Cargo waar we vanmiddag tijdens de theebreak ook hebben gezeten.

We zitten weer boven. Ik kies voor kip met ham en kaas en vooraf een garnalencocktail. Het is heerlijk.

In Hoi An is het druk met straatmuzikanten. Wat opvalt, is dat er wel erg jonge kinderen mee lopen.

's Avonds op straat in Hoi An

 

We lopen door de smalle straatjes terug naar het hotel.

Ik ga op mijn kamer aan mijn reisverslag werken en stuur een e-mail naar het thuisfront.

De was voor morgen ligt klaar. De buurvrouw van het hotel doet, terwijl wij een fietstocht rond Hoi An maken, de was. Deze vrouw is de echtgenote van de fietsverhuurder. Hij verzorgt de fietsen tijdens de fietsexcursie.

Bekijk ook: Foto's van Hoi An

 

Het weer

Half bewolktlicht bewolkt en ± 30° C

 

Kaart

 

 


 


Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer.

 


Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Op dag 9 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam reisde ik van Hué naar Hoi An en maakte een eerste kennismaking met het in mijn ogen mooiste stadje van Vietnam. Alles over de negende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hoian #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 9 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam reisde ik van Hué naar Hoi An en maakte een eerste kennismaking met het in mijn ogen mooiste stadje van Vietnam. Alles over de negende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hoian #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 9 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam reisde ik van Hué naar Hoi An en maakte een eerste kennismaking met het in mijn ogen mooiste stadje van Vietnam. Alles over de negende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hoian #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Op dag 9 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam reisde ik van Hué naar Hoi An en maakte een eerste kennismaking met het in mijn ogen mooiste stadje van Vietnam. Alles over de negende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hoian #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 9 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam reisde ik van Hué naar Hoi An en maakte een eerste kennismaking met het in mijn ogen mooiste stadje van Vietnam. Alles over de negende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hoian #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 9 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam reisde ik van Hué naar Hoi An en maakte een eerste kennismaking met het in mijn ogen mooiste stadje van Vietnam. Alles over de negende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hoian #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment