JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Dit is het reisverslag van dag 11 van mijn 22-daagse groepsrondreis met NRV naar Zuid-Afrika & Namibië. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze reis door Zuid-Afrika & Namibië.

 

Dit is het reisverslag van dag 11 van mijn 22-daagse groepsrondreis met NRV naar Zuid-Afrika & Namibië. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika en Namibië.

 

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van NRV

Route: Mariental – Sesriem

Omschrijving: Vandaag gaan we op weg naar één van de beroemdste plekken van Namibië, de Rode Duinen van Sossusvlei. Onderweg brengen we eerst een bezoek aan de vriendelijke 'craft market' van Maltahohe, waar de Nama en Tswana Cultuur nog duidelijk te zien is. Rond de lunch komen we aan bij een wijnhuis, waar we lunchen en ook de mogelijkheid krijgen om een leuke tour te maken. Vervolgens rijden we via de mooie Tsaris Pass naar Sesriem, de toegangspoort van het Naukluft Nationaal Park, waar de Rode Duinen liggen. Tegen de avond heeft u de mogelijkheid om (optioneel) een 'sundowner nature drive' te maken, waarbij u de zon ziet zakken en de duinen een prachtige rode gloed krijgen. Overnachting de aankomende 2 nachten zal in Sesriem zijn.

Optionele excursie: Sundowner Dune Drive (met 4WD) | Sossusvlei – Sesriem: Een prachtige sunset tour. We genieten van een drankje en zien de zon zakken. Een prachtig gezicht en een indrukwekkende welkom in Sossusvlei, dé highlight in Namibië. Min. 4 personen - Prijs R330 per persoon.

Overnachting: Betesda Lodge – Sossusvlei. In het artikel Foto's van de hotels in Zuid-Afrika & Namibië ziet u meer foto's van Betesda Lodge in de buurt van de Sossusvlei.

 

Ochtend

Vanochtend loopt de wekker al om 06.00 uur af. Mijn koffer moet weer naar buiten want we gaan hier vertrekken. Daarna check ik uit bij de hotelreceptie. In het restaurant krijgen we koffie of thee. Ik neem koffie om wakker te worden. Dan maak ik nog een klein korte wandeling om een paar foto's van het hotel te maken. Het is heerlijk weer. De zon schijnt.

 

Busrit naar Betesda Lodge

We vertrekken om 06.55 uur. Van het hotel hebben we een ontbijtpakket en een flesje druivensap gekregen. We zullen vandaag 405 kilometer rijden. Terwijl in het programma 270 kilometer staat, maar de kilometers in het programma moeten we loslaten. Het verschil is wel weer erg groot.

In het plaatsje Stampriet wordt getankt. Op de elektriciteitsdraden zit een vorkstaartscharrelaar.

Vorkstaartscharrelaar onderweg

 

Om 08.50 uur houden we onze koffiestop bij een Engen benzinepomp in de buurt van Mariental. Bij Wimpy drinken we koffie en kopen we losse broodjes voor de lunch.

In Maltahöhe bezoeken we een klein winkeltje met hele oude spullen, zoals oude typemachines, naaimachines, telmachine. Op een kaart kan je met een speld de plek aangeven waar je vandaan komt. Amsterdam is al zo vol geprikt dat ik het maar laat. We rijden verder en bezoeken een craftwinkeltje, ik vind zelf de tuin interessanter, de spullen die in het winkeltje te koop zijn, vallen mij in elk geval tegen. Buiten staan jacaranda's in bloei en er zijn meer zeer interessante bloemen en planten.

We maken een stop bij een hele aparte windmeter die foto's van het gebied laten zien. Ook hier zien we weer de vele nesten van de wevervogels.

Windmeter onderweg

 

We steken de schitterende Tsarispas over. Hier maken we meerdere fotostops. We zitten hier op een hoogte van 1.630 meter. Rond 12.00 uur maken we een lunchstop van 25 minuten onder een boom van de sociable weaver. De onderweg gekochte broodjes eten we hier op. De omgeving is schitterend en zo rustig, er is niemand te zien. Als we weer onderweg zijn, zien we een groepje van acht gemsbokken. Aan de kant van de weg zien we een kudu staan. In ene gaat dat dier aan de wandel, springt over het hek, steekt/rent de weg over en gaat verder aan de andere kant van de weg. De foto's die ik vandaag onderweg maakte ziet u in het artikel foto's die ik onderweg in Zuid-Afrika & Namibië maakte.

 

Betesda Lodge

We zijn lekker op tijd als we bij Betesda Lodge aankomen. Bij aankomst krijgen we een drankje. De kamers worden verdeeld. Als ik op mijn kamer ben, zie ik dat er aan de andere kant van de kamer een schuifpui is, die naar een zitje leidt en vanaf het veldje achter het blok met de kamers is er een schitterend uitzicht over de wijde omgeving. Het is een megakamer (blijkt een familiekamer te zijn), maar er is geen airco en dat wil ik wel gezien de hitte buiten en ook binnen. Ik vraag het bij de receptie of er een airco is en het is dat het voor het hele gebouw waar ik zit er een centrale airconditioning is, die vanuit een vies gat in het plafond met een vies rooster er voor werkt. Ik geef dit later aan Karel door. Ik kan verhuizen naar een andere kamer. Dat ga ik dan ook maar doen want ik vertrouw hier de hygiëne niet zo met dit gore rooster. Ik wil niet ziek worden.

Mijn uiteindelijke kamer in Betesda Lodge in Sesriem

 

Ik schrijf een deel van mijn reisverslag, maar ik ben zo moe dat ik in slaap val. Voordat ik mij op mijn kamer terugtrek, ben ik al bij het zwembad(je) geweest. Het is maar een klein zwembad. Als ik weer wakker word, ben ik nog niet op de hoogte van hoe en wat voor de gamedrive vanmiddag.

Van een paar groepsgenoten verneem ik dat we vanmiddag om 16.45 uur gaan gamedriven en een sundowner hebben. Ik weet van niets, want Karel is mij vergeten dit te vertellen, lekker is dat. Het is dan al 16.15 uur. Ik maak me snel klaar. Op dat moment komt Karel bij mij aan de deur om dit te vertellen. Iedereen van onze groep gaat mee. Karel heeft de sundowner en gamedrive via een andere lodge in de omgeving geregeld, zodat we allemaal mee kunnen. Dit omdat Betesda Lodge alleen een sundowner heeft voor maximaal zes personen. Wij waren hier al pissed over want dat zou betekenen dat twee van onze groep niet mee zouden kunnen. Wij vragen ons dan ook af hoe het geregeld wordt als de groep groter is en hier verblijft en als er meer dan zes groepsleden meegaan. Schijnbaar is dat nooit voorgekomen. Ik schrijf dit wel op als een aandachtspunt in mijn brief naar de reisorganisatie en het reisbureau, die ik ga sturen als ik terug ben in Nederland. Want het is toch te zot voor woorden dat we bijna twee sundowners niet kunnen maken in dit gebied, één omdat we tijd te kort kwamen en één omdat de accommodatie waar we verblijven dit slechts voor maximaal zes personen kan aanbieden en het van te voren dus niet is vastgelegd dat er een groep de sundowner wil maken. Dit is vanmiddag nog allemaal geregeld. Vraag me af hoe ze dit met grotere groepen regelen. Maar niet getreurd we kunnen een game drive maken en krijgen een sundowner te zien nabij de Sossusvlei.

 

Sundowner bij de Sossusvlei

We krijgen een echte gamedrive in een jeep. Onze chauffeur/ranger heeft samen met zijn broer een logde in de buurt en doet ook deze sundowners. Deze broer komen we later tegen, want die is met een andere auto met een andere groep vanuit hun eigen lodge aan het rondrijden. Karel gaat ook mee met ons. We worden over de drie banken verdeeld. De dames op de twee voorste banken en de heren achterin.

Om 17.07 uur staan we bij de poort van het terrein waar we de gamedrive en sundowner hebben. Het is een schitterend terrein waar we rijden. We zien heel veel springbokken, gemsbokken, vier zebra's, twee giraffes, vogels, gnoes, een kudu en sociable weavers. Eén van de springbokken is nog maar een week oud.

Springbok tijdens de sundowner

 

Het is een schitterende gamedrive. Het is het terrein van de jongens die deze gamedrive organiseren. Dan komen we met twee auto's aan bij een open plek waar de auto's geparkeerd worden. De broer van onze ranger zit met een groep Amerikanen in de auto. Er is aan alles gedacht: stoelen, tafel, zelfs tafelkleedje, drinken, hapjes. Het is heel goed georganiseerd.

De stoelen staan klaar voor de sundowner

Zonsondergang tijdens de sundowner

 

Na de zonsondergang breken we weer op. Alles wordt in de auto’s geladen en we worden rond 20.00 uur weer afgezet bij Betesda Lodge.

 

Bekijk ook: Foto's van de Sundowner bij de Sossusvlei

 

Avond

Ik loop naar mijn kamer en ik spreek met Karel af dat ik na het diner zal verhuizen.

Achterin het restaurant is een tafel voor onze groep gereserveerd. Het is een lopend buffet, maar het voorgerecht bestaande uit koude vissticks wordt aan tafel geserveerd, evenals later het toetje. Er is salade, beef, kip in sausje, rijst, aardappelen. Het is heerlijk.

Na het diner verhuis ik naar een standaardkamer. Dit is een veel kleinere kamer maar met airco. Ik schrijf nog een deel van mijn reisverslag en ga dan lekker slapen. Morgen weer vroeg op.

 

Het weer

Bewolktzonnig en ± 30° C

 

Kaart

 

 


 


Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer.

 


Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Dag 11 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië is een reisdag met een paar stops. Aan het eind van de middag maken we een sundowner in de buurt van de Sossusvlei. Alles over deze elfde dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #sundowner #wildlife #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 11 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië is een reisdag met een paar stops. Aan het eind van de middag maken we een sundowner in de buurt van de Sossusvlei. Alles over deze elfde dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #sundowner #wildlife #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 11 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië is een reisdag met een paar stops. Aan het eind van de middag maken we een sundowner in de buurt van de Sossusvlei. Alles over deze elfde dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #sundowner #wildlife #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Dag 11 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië is een reisdag met een paar stops. Aan het eind van de middag maken we een sundowner in de buurt van de Sossusvlei. Alles over deze elfde dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #sundowner #wildlife #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 11 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië is een reisdag met een paar stops. Aan het eind van de middag maken we een sundowner in de buurt van de Sossusvlei. Alles over deze elfde dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #sundowner #wildlife #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 11 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië is een reisdag met een paar stops. Aan het eind van de middag maken we een sundowner in de buurt van de Sossusvlei. Alles over deze elfde dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #sundowner #wildlife #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment