JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

De voorbereiding voor mijn vakantie 2014 begint met het zoeken naar informatie over Namibië op internet. De andere voorbereidingen op mijn reis naar Zuid-Afrika & Namibië in 2014 leest u in dit artikel.

 

Mijn voorbereiding voor de reis in 2014 begint in in het voorjaar van 2014 als ik wat rondsurf op internet. Op de website van NRV Holiday een reis naar Zuid-Afrika en Namibië voor drie weken. Dit lijkt mij een hele leuke reis. Ik zoek op internet verder of er nog meer reisorganisaties een soortgelijke rondreis aanbieden. Nee dus, het is of alleen Namibië of de combinatie Zuid-Afrika, Namibië en doorreizen via Botswana naar de Victoria Falls in Zimbabwe. En dat vind ik weer net te ver.

 

Boeken van mijn reis naar Zuid-Afrika & Namibië

Ik stuur een verzoek naar verschillende reisbureau's en reisorganisaties met de vraag om met een reisvoorstel te komen. Ik krijg van alle reisorganisaties en reisbureau's e-mails terug met o.a. kampeerreizen en ook de reizen door naar Botswana en Zimbabwe. De meeste reizen zijn me of te duur of het is niet wat ik wil. Ook NRV Holiday en reisbureau Traveltroef.nl vraag ik beiden om een offerte met KLM vluchten want volgens het programma vliegen ze met British Airways. Ik wil liever rechtstreeks met KLM vliegen naar Kaapstad en terug vanaf Windhoek via Johannesburg in plaats van nog een overstap in Londen.

Begin april hoor ik van NRV Holiday dat ze een leuke prijs hebben met een KLM vlucht. Ik bestudeer het voorstel en ik besluit dat ik de reis zo als ik het nu voorgesteld krijg via het reisbureau in optie te laten zetten. Na het weekend krijg ik antwoord. Ik vind de prijs hoog, maar ik besluit die week toch om de lopende optie definitief te maken. Het is veel geld, maar ik wil deze reis graag maken.

Vervolgens gaan er een paar zaken niet goed, omdat ik met KLM vlieg, ben ik op de eerste avond al in Kaapstad. Ik heb een extra hotelovernachting nodig. Deze overnachting blijkt op aanvraag te zijn, iets wat mij niet is verteld.

Het duurt erg lang voor alles geregeld is en ik stuur de reisorganisatie en het reisbureau dan ook een e-mail over de gang van zaken. Elke keer wordt mijn boeking in optie geplaatst en de definitieve boeking heeft totaal andere prijzen dan in eerste instantie opgegeven. De boeking staat op aanvraag vanwege het hotel in Kaapstad en er wordt een verkeerde vlucht tussen Windhoek en Johannesburg bevestigd dan die in offertes genoemd wordt.

Het volgende voorval is dat het hotel waar ik volgens de beschrijving van de groepsrondreis de eerste nacht van de rondreis verblijf, volgeboekt is voor de extra nacht. Ik krijg twee alternatieven aangeboden waaronder het Cape Diamond Hotel. Ik ga voor dit hotel. De transfer tussen de hotels in Kaapstad moet op wel eigen gelegenheid worden geregeld, ik zal na de eerste nacht moeten verhuizen vanuit het Cape Diamond Hotel naar het hotel waar de rest van de groep op de tweede dag van de rondreis zal aankomen. Deze transfer kan niet van te voren worden gereserveerd. De transfer van de luchthaven Kaapstad naar het eerst hotel is wel geregeld. Ik kies voor het Cape Diamond Hotel vanwege de ligging in de stad. Ik krijg van zowel NRV Holiday als Traveltroef reacties op mijn e-mail over de gang van zaken.

 

Boeken over Zuid-Afrika & Namibië

Bij het Namibisch Verkeersbureau en het Zuid-Afrikaans Verkeerbureau vraag ik informatie aan. Op het internet en in de boekhandel koop ik een paar boeken over Namibië. Boeken over Zuid-Afrika heb ik nog van twee jaar geleden. Daarnaast koop ik een boek over Wildlife in Southern Africa en het boek Solitaire van Ton van der Lee. Dit is een leuk en vlot geschreven boek over het leven in het gehucht Solitaire in Namibië. Een plek die ik tijdens deze reis zal bezoeken.

Namibia - Bradt Namibië - ANWB Namibië - Insight Guide Zuid-Afrika - ANWB Wildlife in Southern Africa - Lonely Planet Solitaire - Ton van der Lee

 

Verdere voorbereidingen

Gelukkig heb ik geen inentingen meer nodig. Malariatabletten voor het Etosha National Park zijn in de door mij geboekte periode in oktober niet nodig.

Eind september krijg ik mijn reisbescheiden binnen. Dit roept direct weer vragen op, want hoe zijn mijn transfers geregeld, ik mis de deelnemerslijst en hoe het zit met de tweede dag, want de groep komt hoogstwaarschijnlijk pas 's avonds met Emirates aan. Dan blijkt, bij navraag, dat de rest van de groep met British Airways te vliegen en niet met Emirates. Het programma van de tweede dag gaat door zoals beschreven en ik moet bij aankomst op de luchthaven van Kaapstad aan de lokale vertegenwoordiger vragen hoe laat ik in het andere hotel in Kaapstad verwacht wordt. De deelnemerslijst krijg ik per e-mail doorgestuurd, want die ontbreekt inderdaad in het per post toegestuurde pakketje.

De zondag voor vertrek check ik online in en ga verder mijn laatste voorbereidingen zoals de planten in de woonkamer plaatsen zodat de buurvrouw niet mijn hele huis door hoeft te lopen om te planten water te geven, de laatste dingen in mijn koffer en rugzak stoppen, nog een was draaien en in de droger stoppen, de batterijen van mobiel en tablet opladen, de vuilnis en de kranten weggooien. De rest van de middag breng ik lezend over Namibië door. Ik ben klaar, ik kan gaan. Nog één nachtje slapen.

Ons is gereed vir die avontuur. Ons gaan op vakansie naar Suid Afrika en Namibia.

ZUID-AFRIKA & NAMIBIA... HERE I COME!

 

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer.

 


Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Alles over mijn voorbereiding van mijn vierde verre reis, in dit geval een 22 daagse rondreis door Zuid-Afrika & Namibië, lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #namibie #voorbereiding #jtravel #jtravelblog Alles over mijn voorbereiding van mijn vierde verre reis, in dit geval een 22 daagse rondreis door Zuid-Afrika & Namibië, lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #namibie #voorbereiding #jtravel #jtravelblog Alles over mijn voorbereiding van mijn vierde verre reis, in dit geval een 22 daagse rondreis door Zuid-Afrika & Namibië, lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #namibie #voorbereiding #jtravel #jtravelblog

Alles over mijn voorbereiding van mijn vierde verre reis, in dit geval een 22 daagse rondreis door Zuid-Afrika & Namibië, lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #namibie #voorbereiding #jtravel #jtravelblog Alles over mijn voorbereiding van mijn vierde verre reis, in dit geval een 22 daagse rondreis door Zuid-Afrika & Namibië, lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #namibie #voorbereiding #jtravel #jtravelblog Alles over mijn voorbereiding van mijn vierde verre reis, in dit geval een 22 daagse rondreis door Zuid-Afrika & Namibië, lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #namibie #voorbereiding #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment